Δ.Χαλκηδόνος : Δημότης online – “Τα καλύτερα ερχονται…”

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

ΣΥΜΠΡΑΞΗ  ΕΥΘΥΝΗΣ  ΣΑΡΑΦΙΔΗ – ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 
Αγαπητοί φίλοι γεια και χαρά σας
Μετά και τη δική μας περιπέτεια με τον κορονοϊό, περαστικά μας και είμαστε ξανά εδώ για να πούμε καλό καλοκαίρι και πέντε πραγματάκια σχετικά με όσα γίνονται στο Δήμο μας.
Αν θυμάστε, γύρω στο Φλεβάρη είχαμε γράψει για το πολιτικό πλάνο της νυν διοίκησης σε σχέση με το υπόλοιπο της θητείας της και το στόχο των νέων εκλογών. Είχαμε πει τότε, ότι αναλύεται σε τρεις άξονες :
1ον  στη συνεργασία με την παράταξη Σαραφίδη,
2ον στην εκμετάλλευση του τοπικιστικού ρεύματος, μέσω της μεταστέγασης βασικών υπηρεσιών του Δήμου, και
3ον στον προσεταιρισμό των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων.
Ξεκινώντας από το πρώτο, αποκαλύπτουμε σήμερα, ότι πλέον είναι πολύ πιθανό να ζήσουμε από Σεπτέμβρη, την επίσημη μορφή συνεργασίας των Παρατάξεων Αναγνωστόπουλου-Σαραφίδη, με την είσοδο στο διοικητικό σχήμα «σαραφιδικών» στελεχών.
Γιατί όμως φαίνεται να καταλήγουν οι Σαραφίδης – Αναγνωστόπουλος σε μια τέτοια εξέλιξη;
Ο κύριος λόγος (σύμφωνα με τις πληροφορίες μας), είναι ότι ο αρχηγός της Σύμπραξης Ευθύνης δέχεται ισχυρή πίεση από συμβούλους της 7μελούς παράταξής του, να τους βάλει στο διοικητικό σχήμα. Μαθαίνουμε ότι υπάρχει η «γκρίνια» ότι αν δεν πάρουν μερίδιο στη διοικητική πίτα, θα σταματήσουν από Σεπτέμβρη να ψηφίζουν θετικά και να στηρίζουν τη νυν διοίκηση.
Με βάση αυτή την πίεση, ακούμε ότι ο Κώστας πιέζει τον Αναγνωστόπουλο, ισχυριζόμενος ότι δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί την κατάσταση κι ότι αν δεν μπει η Παράταξή του στη διοίκηση, δεν θα μπορεί να ελέγξει πλέον τα στελέχη του. Άρα γιοκ στήριξη μετά το Σεπτέμβρη. Πληροφορούμαστε μάλιστα ότι για συμμετοχή στο διοικητικό σχήμα, συζητούνται τα ονόματα του κ. Οκλαλιώτη, της κας Κοκκίνου και του κ. Χατζηκυριάκου.
Προσοχή. Ό ίδιος ο κ. Σαραφίδης δεν συζητάει να πάρει διοικητική θέση. Άλλωστε ο Κώστας ξέρει και ελέγχει καλύτερα τις εξελίξεις από το πολιτικό παρασκήνιο. Και «για να πούμε και του στραβού το δίκιο», δεν είχε ο ίδιος ιδιαίτερο νταλγκά να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, αφού η συνεργασία του μέχρι τώρα με τη διοίκηση απέδωσε καρπούς, ενώ και στη διοικητική παράταξη έχει πολύ φιλικά πρόσωπα, όπως ο κ. Βασίλης Μπίκος, ο κ. Βαϊνάς και η κα Κωστοπούλου.
Τώρα. Ποια η στάση του νυν δημάρχου στην προοπτική αυτή; Μαθαίνουμε ότι προβληματίζεται έντονα στο πως θα περάσει τη σύμπραξη αυτή στους δημότες και στην ομάδα του. Γιατί από τη μια πλευρά το συντριπτικό ποσοστό των δημοτών που τον στήριξαν στις εκλογές είναι έντονα αντισαραφιδικοί.
Γνωρίζει ότι θα αντιμετωπίσει τεράστια αντίδραση από τους ψηφοφόρους του και γνωρίζει επίσης ότι οι αντίπαλοί του, περιμένουν πως και πώς να κάνει ένα τέτοιο «λάθος» για να τον στριμώξουν στη γωνία. Και από την άλλη υπάρχουν σύμβουλοί του που αντιδρούν στην επίσημη σύμπραξη, θεωρώντας ότι η διοικητική πίτα πρέπει να μείνει αποκλειστικά και μόνο γι΄αυτούς.
Μάλιστα πληροφορούμαστε ότι σύμβουλοι όπως η κα Κοκκινίδου και ο κ. Τσακίρης έχουν ήδη ζητήσει να πάρουν πόστο στη διοίκηση από το Σεπτέμβρη. Από την άλλη βέβαια ο κ. Αναγνωστόπουλος έχει στο νου του ότι μια τέτοια σύμπραξη, μπορεί να του ανοίξει πεδίο εκλογικής συνεργασίας για το 2023 με συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για το νυν δήμαρχο. Εμείς πάντως, με βάση όσα γνωρίζουμε σήμερα, δίνουμε τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει και επίσημο χαρακτήρα αυτή η σημερινή ανεπίσημη σύμπραξη των δυο παρατάξεων. Εκτός αν συμβεί κάτι το οποίο σήμερα
φαίνεται αμελητέο : να αποφασίσει ο νυν δήμαρχος να «τα σπάσει» με τον κ. Σαραφίδη και να οδηγήσει την κατάσταση στην πόλωση, προκειμένου να ξανακερδίσει τους ψηφοφόρους. Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται απίθανο, γιατί πληροφορούμαστε ότι υπάρχουν λόγοι που τον «κρατάνε» δεσμευμένο.
Τώρα, όσον αφορά τη μεταστέγαση βασικών υπηρεσιών του Δήμου, βλέπουμε ότι ο δήμαρχος ζυγίζει τις αντιδράσεις και περιμένει να δει αν θα προχωρήσει τελικά στην κίνηση αυτή και κυρίως ΠΟΤΕ. Εμείς θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει με θετική ψήφο από την πλευρά Σαραφίδη, αφού κάτι τέτοιο τον εκθέτει στην έδρα του Δήμου. Για το λόγο αυτό έχει πάει στην άκρη τώρα.
Και όσον αφορά τον προσεταιρισμό των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων,  το φλερτ είναι έντονο με τον κ. Διαμαντή και περιμένουμε ότι θα οδηγηθεί σε «γάμο» το Σεπτέμβριο με την παροχή μιας αντιδημαρχίας ή κάποιας άλλης θέσης. Αντίθετα με τον κ. Στεργιάδη μαθαίνουμε ότι το πράγμα κόλλησε, πιθανόν λόγω της πιθανής ένταξης Οκλαλιώτη στο διοικητικό σχήμα. Θα δούμε.
Να πούμε για τους 56 συμβασιούχους. Κρίμα για τους ανθρώπους. Αν ήξεραν που έμπλεξαν. Τώρα θα πρέπει να πάνε στα δικαστήρια και να δώσουν ένα κάρο λεφτά για να εισπράξουν μετά από χρόνια τα δεδουλευμένα τους. Μεγάλες οι ευθύνες και τραγικοί οι χειρισμοί της διοίκησης Αναγνωστόπουλου στο θέμα. Χειρισμοί που έβαλαν  τόσες οικογένειες σε ταλαιπωρία, αλλά και στέρησαν το Δήμο από εργατικά χέρια, αφού δεν μπορεί να υπάρξει παράταση της εργασίας τους. Και πάλι κρίμα.
Δυο λόγια για τις κερκίδες. Αν επαληθευτούν όσα μαθαίνουμε από την πολιτική πιάτσα, τότε έρχεται τυφώνας εξελίξεων στο ζήτημα. Η υπόθεση βρίσκεται σε ανακριτικό στάδιο, με εμπλεκόμενα βαριά ονόματα, τα οποία αν τελικά κριθεί από τον Εισαγγελέα ότι πρέπει να οδηγηθούν σε δίκη, θα προκληθεί πολιτικός σεισμός στο Δήμο.
Επίσης συναφές με το προηγούμενο, είναι και η είδηση ότι το θέμα της ρευματοκλοπής η οποία εντοπίστηκε πέρυσι στο Δημοτικό Στάδιο Κουφαλίων, οδηγείται σε προανάκριση μετά τη σχετική  απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία συναίνεσε εκ μέρους του Δήμου Χαλκηδόνος στην διαδικασία αναζήτησης και τιμωρίας των υπευθύνων.
ΥΓ :  Για την ανακατανομή των αντιδημάρχων κλπ η οποία έρχεται το Σεπτέμβριο, θα τα ξαναπούμε στο μέλλον. Απλά σήμερα να τονίσουμε ότι για τα διοικητικά στελέχη ακούγεται έντονα ότι η κα Κωστοπούλου αφήνει την αντιδημαρχία Οικονομικών και τα Κουφάλια όπου της έχει ασκηθεί δριμεία κριτική και επιστρέφει στον Άγιο Αθανάσιο ως κατά τόπον Αντιδήμαρχος.
Επίσης αναμένεται πιθανή δραστηριοποίηση του κ. Βασίλη Μπίκου, ίσως ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. Ακούγεται έντονα ότι αποχωρούν από το διοικητικό σχήμα οι Μπατζαρακίδης-Ανεστίδης-Ταχτατζόγλου και εισέρχονται Κοκκινίδου-Τσακίρης.
Αυτά για σήμερα. Καλή δροσιά και καλό καλοκαίρι.

Δημότης online