Δ. Χαλκηδόνος : Δημότης online / Ο “έρωτας και το χρήμα δεν κρύβονται…”

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ
Γεια και χαρά σε όλες και σε όλους τις φίλες και φίλους που στηρίζουν τη δημοσιογραφική αυτή στήλη και την έχουν αναδείξει με την τεράστια επισκεψιμότητά τους στην κορυφαία ενημερωτική στήλη για τα κοινά του Δήμου Χαλκηδόνος.
Πάμε να ξεκινήσουμε από το τελευταίο συμβούλιο για τους 56 απλήρωτους εργαζομένους που ζήτησαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (εκτός της παράταξης Σαραφίδη).
Μαύρα Χριστούγεννα θα κάνουν οι άνθρωποι. Δεν είναι ότι δούλεψαν επί τόσους μήνες και δεν πληρώθηκαν. Δεν είναι ότι τους σέρνουν στα δικαστήρια μπας και πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Δεν είναι ότι έχασαν τη δυνατότητα να δουλέψουν με παράταση της σύμβασής τους κι άλλους τόσους μήνες, όπως άλλοι συνάδερφοί τους στους άλλους Δήμους της Ελλάδας.
Είναι η τεράστια ψυχολογική ταλαιπωρία που ζουν αυτοί οι άνθρωποι και η κοροϊδία που υπέστησαν. Μάθαμε μάλιστα ότι μέχρι και τις υπογραφές τους ζήτησε η διοίκηση μέσω της αρμόδιας αντιδημάρχου κας Κωστοπούλου να βάλουν, ότι δεν θα κινηθούν στο μέλλον ποινικά εναντίον της σημερινής διοίκησης. Με αντάλλαγμα να αναγνωρίσει η διοίκηση του Δήμου τις ευθύνες της στο δικαστήριο και να πάρουν τα χρήματά τους μια ώρα αρχύτερα. Και τι να κάνουν οι άνθρωποι; Υπέγραψαν. Όχι όλοι όμως από ότι μάθαμε. Κάποιοι θα κινηθούν τελικά ενάντια σε αυτή τη διοίκηση και για το ποινικό μέρος των ευθυνών της.
Αν αυτό δεν λέγεται κατάντια κύριε Αναγνωστόπουλε, τότε πως λέγεται; Και δεν βγήκατε να ζητήσετε από αυτούς τους ανθρώπους ούτε ένα συγνώμη. Εσείς ως δήμαρχος. Αλλά και ως άνθρωπος. Όπως το οφείλατε. Όπως είχατε ηθική υποχρέωση στους ανθρώπους αυτούς να το κάνετε. Κρίμα και πάλι κρίμα.
Και ακούσαμε το δήμαρχο να πιπιλίζει πάλι τη γνωστή καραμέλα, πως έκαναν ότι έγινε και από τους άλλους Δήμους κι ότι φταίνε όσοι κατήγγειλαν στην Περιφέρεια τις διαδικασίες που ακολούθησε ο Δήμος μας. Σοβαρά δήμαρχε; Τότε γιατί στους άλλους Δήμους οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν; Γιατί εμείς είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους του; Γιατί κ. δήμαρχε πάντα φταίνε οι άλλοι κι όχι εσείς που παίρνετε τις αποφάσεις;
Δεν έχετε ακούσει ότι στην πολιτική, πολλές φορές ένα συγνώμη είναι καλύτερο από το να υπερασπίζεστε κάτι που είναι τραγικό και λανθασμένο, πλασάροντας αυτό το ύφος του «εγώ τα ξέρω όλα, εγώ έχω δίκιο για όλα»;
Πότε επιτέλους θα ακούσουμε από το δικό σας στόμα ένα συγνώμη για αυτούς τους ανθρώπους και για αυτές τις οικογένειες, που δεν φταίνε σε τίποτε για τις περιπέτειες που τους ρίξατε.
Από ότι καταλαβαίνουμε, ποτέ δεν θα ακούσουμε αυτή τη συγνώμη. Γιατί κάποιος θεωρεί τον εαυτό του αλάνθαστο. Μία συμπεριφορά πολιτικού «Πάπα» στα δημοτικά δρώμενα. Αλλά και οι Πάπες όμως έρχονται και παρέρχονται.
Επίσης να μην ξεχάσουμε τη γκάφα της Γεν. Γραμματέως κας Μπουρουτζή. Καταρχήν να σημειώσουμε ότι η κα Μπουρουτζή ήταν (μαζί με το δήμαρχο) που είχαν εισηγηθεί και είχαν οδηγήσει το Δήμο στις αρχές του έτους σε αυτή την προβληματική σύμβαση με τους 56.
Τι έκανε λοιπόν προχθές;
Βγήκε και ομολόγησε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου υστερούν εκτός από στελεχιακά ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ. Και βέβαια μετά από αυτή την κουβέντα της έγινε πανηγύρι. Βγαίνει καπάκι και το άλλο αστροπελέκι από την αρμόδια αντιδήμαρχο κα Κωστοπούλου η οποία ανέφερε ότι υπάρχουν κάκιστες σχέσεις με τους υπαλλήλους των υπηρεσιών του Δήμου. Άλλο διαμάντι κι αυτό.
Πετάει κι ο δήμαρχος το άλλο το αμίμητο, ότι ψάχναμε επί καιρό για τις δουλειές του Δήμου τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας κα δεν τον βρίσκαμε.
Ναι σας λέμε. Δείτε το βίντεο
Το ένα διαμάντι ερχόταν πίσω από το άλλο. Ούτε οι πολιτικοί τους αντίπαλοι να τους ζητούσαν να τα πουν αυτά, δεν θα το έκαναν. Κι όμως, αυτοί το έκαναν από μόνοι τους.
Οι διαμαρτυρίες που ακούγονταν την επόμενη μέρα από υπαλλήλους ήταν το κάτι άλλο, από ότι μάθαμε.
Κι ερχόμαστε εμείς τώρα και ρωτάμε αυτό που ρωτάνε όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι κι αυτό που συζητούσαν την άλλη μέρα μεταξύ τους στους διαδρόμους του Δημαρχείου : «πώς να συνεργαστούμε με μια διοίκηση που μας θεωρεί ποιοτικά υποβαθμισμένους « ?
Και στο δια ταύτα. Με αυτά και μ΄αυτά κατάφερε ο κ. Αναγνωστόπουλος, η κα Κωστοπούλου και η κα Μπουρουτζή και έστρεψαν απέναντί και τους υπαλλήλους. Και πως θα λειτουργήσει από εδώ και πέρα αυτός ο Δήμος ρωτάνε οι ψαγμένοι; Με τους υπαλλήλους απέναντι στη διοίκηση;
Δυστυχώς όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν. Κρίμα μόνο για αυτό το Δήμο.
Κλείνοντας να μην ξεχάσουμε την καρφάρα Ευσταθιάδη ο οποίος τους κάρφωσε ρωτώντας τους «όταν εσείς μιλάτε για ποιοτική υποβάθμιση των υπαλλήλων, πείτε μας ποια είναι η ποιοτική αναβάθμιση της διοίκησης Αναγνωστόπουλου ο οποίος έδωσε την αντιδημαρχία Οικονομικών στην κα Κωστοπούλου (με ποιο πτυχίο άραγε;;;) ενώ έχει στον πάγκο την μόνη πανεπιστημιακή πτυχιούχο Οικονομικών (και μάλιστα με 2 πτυχία) και με πείρα στον ιδιωτικό τομέα, κα Κοκκινίδου» ? Στην οποία μάλιστα αρνείται πεισματικά (σημειώνουμε εμείς) αυτή τη θέση, την οποία στο κάτω-κάτω δικαιούται εκ των ουκ άνευ.
Αυτά δυστυχώς είναι τα σημεία των καιρών αυτής της διοίκησης.
Πάμε τώρα στο προχθεσινό συμβούλιο.
Μεγάλο θέμα ήταν το ΚΕΚ Νεφέλη και η πρόταση της διοίκησης να χάσει ο Δήμος μετοχικό Κεφάλαιο στη διαδημοτική επιχείρηση που είναι μέτοχος. Από το 42,5% να πάει στο 36%. Πράγμα για το οποίο δεν μπόρεσαν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για την αιτία που το πρότειναν.
Να ξεκινήσουμε σημειώνοντας το εξής : είναι δυνατόν ρε παλικάρια της διοίκησης να κατεβάζετε μια κρίσιμη πρόταση για υποβάθμιση του Δήμου μας στο Μετοχικό Κεφάλαιο του ΚΕΚ Νεφέλη και να μην έχετε έναν εισηγητή από την παράταξή σας να το υποστηρίξει;
Τι φθηνές δικαιολογίες ήταν αυτές που έλεγε ο Δήμαρχος ότι έλειπε η κα Μπουρουτζή; Και δεν μπορούσε ούτε ο ίδιος να βγει να πει δυο κουβέντες και να υπερασπιστεί την πρότασή του; Άιντε έτσι αέρα-πατέρα «ψηφίστε ρε παιδιά να χάσουμε ποσοστό στο ΚΕΚ ως Δήμος. Κι από εμάς ούτε μιλιά».
Τι τραγική εικόνα είναι αυτή που βγάζει η διοίκησή σας κ. δήμαρχε τελικά;
Κι αφήσατε τον αρχηγό της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Σαραφίδη να εισηγηθεί το θέμα για εσάς; Κι εσείς να συνεννοείστε μαζί του για το τι θα πει, με νοήματα τα οποία τα βλέπαμε όλοι στο βίντεο;
Και φταίνε οι άλλοι όταν σας λένε ότι τα βρήκατε σε όλα με την παράταξη Σαραφίδη; Φταίνε οι άλλοι όταν λένε ότι διοικείτε με βάση πολιτικές συμφωνίες που έχετε κάνει μεταξύ σας; Συμφωνίες που δεν γνωρίζουν οι δημότες;
Καταλαβαίνετε κ. δήμαρχε ότι δίνετε μια εικόνα ενός δημάρχου ο οποίος κάνει όλα τα κέφια του προεκλογικού του αντιπάλου και νυν συμμάχου του;
Καταλαβαίνετε ότι όλος ο κόσμος έχει καταλάβει την ολική σύμπραξή σας με την παράταξη Σαραφίδη;
Κι ερχόμαστε τώρα στον κ. Σαραφίδη. Καταρχήν μια απορία. Δεν βαρέθηκε ο αγαπητός Κώστας να είναι κοντά στα 30 χρόνια στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στο ΚΕΚ;
Γιατί επί σχεδόν 30 χρόνια, παρόλες τις διοικήσεις που άλλαξαν εκείνος παραμένει εκεί. Μάλιστα πρόσφατα που καταργήθηκε η θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και αντικαταστάθηκε με τη θέση του Συντονιστή (άλλαξε ο Μανωλιός δηλαδή), στη θέση του Συντονιστή ποιος τοποθετήθηκε; Πάλι ο Κώστας. Και μάλιστα χωρίς να γίνει διαγωνισμός για τη θέση.
Και ρωτάμε εμείς : γιατί κ. Αναγνωστόπουλε; Δεν υπήρχαν επιστήμονες σε αυτό το Δήμο για να διεκδικήσουν αυτή τη θέση; Δεν έπρεπε να κάνεις δημόσια προκήρυξη για την πλήρωσή της; Γιατί δόθηκε a priori η θέση στον Κώστα; Αυτό είναι το νέο ύφος και το νέο ήθος που υποσχέθηκες να φέρεις;
Κι ο κ. Σαραφίδης. Δεν βαρέθηκε πλέον τόσα χρόνια; Του τα ΄παν στο συμβούλιο και τον ρωτήσανε « μέλι έχει η θέση αυτή και δεν φεύγεις»?
Κι εντάξει. Οι διοικούντες μπορεί να τον θέλουν εκεί για τους δικούς τους σκοπούς. Εκείνος δεν καταλαβαίνει ότι τα χρόνια είναι πολλά και πρέπει να έρθει ένας άλλος στη θέση του;
Και βέβαια εμείς εδώ στην στήλη αυτή δεν βάζουμε θέμα για τις αναφορές Ευσταθιάδη στον Εισαγγελέα Διαφθοράς όσον αφορά τις δραστηριότητες του κ. Σαραφίδη με το ΚΕΚ Νεφέλη και τους διαγωνισμούς και τις απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που έπαιρνε η ιδιωτική ΚΟΙΝΣΕΠ στην οποία είναι πρόεδρος. Αυτά δεν είναι δικό μας θέμα. Αυτά ας τα κρίνει η δικαιοσύνη. Εμείς μιλάμε αποκλειστικά για την κατοχή μιας θέσης επί μακρύ χρονικό διάστημα. 30 χρόνια κ. Σαραφίδη; Ποιος άλλος έχει μείνει τόσα χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος σε μια διαδημοτική επιχείρηση, που λειτουργεί μάλιστα με ιδιωτικά κριτήρια; Ούτε καν δήμαρχος δεν έχει μείνει τόσα χρόνια.
Γνώμη μας : Το θέμα κούρασε. Έπρεπε να έχει αποχωρήσει ο Κώστας λόγω μακράς χρονικής υπηρεσίας και τέλος πάντων να έρθει κάποιος στη θέση του που μπορεί να έχει πιθανόν και πιο φρέσκες ιδέες.
Και μάλιστα πέρσι το είπε και στο συμβούλιο και δεσμεύτηκε δημόσια. Ότι θα αποχωρήσει. Και τώρα έρχεται και λέει «ΠΙΘΑΝΟΝ να αποχωρήσω». Κι εμείς ρωτάμε :  είναι υπεύθυνη πολιτική στάση αυτή;
Και στο κάτω-κάτω ο κ. Σαραφίδης είναι αρχηγός παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τι δουλειά έχει να είναι και Συντονιστής στο ΚΕΚ τώρα; Στο ΚΕΚ που διαχειρίζεται δημοτικό χρήμα. Ο σύμμαχος του ο δήμαρχος μπορεί να το δέχεται αυτό. Ο κόσμος όμως τι λέει, όταν βλέπει τον αρχηγό της ελάσσονος αντιπολίτευσης να είναι και Συντονιστής – Διευθύνων Σύμβουλος σε μία κρίσιμη θέση;
Τελικά κατά τη γνώμη μας αυτό φέρνει πολιτική φθορά και για τους δυο τους. Αναρωτιόμαστε όμως αν τους ενδιαφέρει αυτό.
Και κάτι άλλο. Ο κ. Βασίλης Μπίκος είναι επί χρόνια φίλος του κ. Σαραφίδη. Αλλά αυτή η κουβέντα του προχθές , εκεί που έκανε ο Κώστας επίθεση στον Ευσταθιάδη, θα μείνει στην ιστορία. Αυτό το «πες τα Σαραφίδη, πες τα» το βλέπουμε να γίνεται μεγάλο σλόγκαν. Να ακούγεται μάλιστα από σύμβουλο της διοίκησης σε σύμβουλο της αντιπολίτευσης. Λίγη προσοχή τελικά δεν έβλαψε κανέναν.
Και κλείνοντας για την προτεινόμενη μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου του Δήμου μας, δεν μπόρεσαν να πείσουν κανέναν. Μόνο ο στενός τους κύκλος το ψήφισε.
Και πώς να περνούσε; Όταν δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν γιατί δεν ενημέρωσαν (όπως όφειλαν) πρώτα τα δημοτικά συμβούλια για την πρόθεσή τους να φέρουν μετοχική τροποποίηση; Αλλά πήγαν μόνοι τους και έκαναν μια Μελέτη και την έφεραν στα συμβούλια για να την ψηφίσουν με το έτσι θέλω στις 12 το βράδυ. Στην τούρλα του Σαββάτου.
Δείτε στο βίντεο την έκφραση του κ. Σαραφίδη και την αντίδραση Αναγνωστόπουλου όταν τους ρωτάει ο κ. Μηντσιούδης γιατί δεν ρώτησαν πρώτα τα δημοτικά συμβούλια. Εκεί θα καταλάβετε πολλά. Για τον τρόπο που επιχειρήθηκε να ψηφιστεί αυτή η μείωση εις βάρος του Δήμου Χαλκηδόνος. Με πρόταση Αναγνωστόπουλου μάλιστα.
Και τελικά η πρόταση δεν πέρασε. Παρά τη γκάφα του προέδρου κ. Ταχτατζόγλου, ο οποίος δεν γνώριζε ότι απαιτούνταν τα 2/3 για να περάσει. Τελικά κ. Ταχτατζόγλου πιαστήκατε αδιάβαστος για μια ακόμη φορά. Και ήσασταν και σε αυτούς που εισηγήθηκαν αυτή την μείωση του Μ.Κ. για το δήμο μας.
Και βέβαια η πρόταση δεν πέρασε γιατί αρκετοί σύμβουλοι του κ. Αναγνωστόπουλου και του κ. Σαραφίδη αρνήθηκαν να το ψηφίσουν και διαχώρισαν τη θέση τους απέχοντας από την ψηφοφορία ή δηλώνοντας παρών. Γιατί από ότι μάθαμε η ιστορία αυτή έχει και νομικές ευθύνες και θα επακολουθούσαν μηνύσεις, αφού πρόκειται για δημοτική περιουσία.
Και για την ιστορία αναφέρουμε τα ονόματα των τεσσάρων που συμφώνησαν και εισηγήθηκαν αυτή τη μείωση, η οποία δεν πέρασε αλλά είναι πιθανόν να επιχειρηθεί να περάσει εκ νέου : Αναγνωστόπουλος, Σαραφίδης, Ταχτατζόγλου, Βαϊνάς. Αυτά για να γνωρίζουν οι δημότες.
Πάμε τώρα στην ψήφιση του νέου Τεχνικού Προγράμματος Έργων.
Κατέβηκαν 3 Τεχνικά Προγράμματα από διαφορετικές παρατάξεις. Εδώ δεν μπορούν να εφαρμόσουν ένα, κι αυτοί κατέβασαν τρία.
Τελικά χρειάστηκαν 2 ψηφοφορίες για να περάσει το πρόγραμμα της διοίκησης. Στην πρώτη το αποτέλεσμα ήταν 11-11 για Πρόγραμμα Αναγνωστόπουλου – Πρόγραμμα Μηντσιούδη-Μηντζαρίδη με τη παράταξη Σαραφίδη να μειοψηφεί. Στη δεύτερη ήταν οριακή η πλειοψηφία για τον κ. Αναγνωστόπουλο με 12-11, με τον κ. Διαμαντή να γέρνει την πλάστιγγα.
Εδώ να σημειώσουμε ότι ο κ. Σαραφίδης με το παρών που ψήφισε στη β’ ψηφοφορία, στήριξε ουσιαστικά τη διοίκηση και όχι τους κ. Μηντσιούδη Μηντζαρίδη με τους οποίους μέχρι και πριν από λίγο καιρό από κοινού κατηγορούσαν τη διοίκηση. Είναι αυτό που λένε : «έχει ο καιρός γυρίσματα». Με τόσα γυρίσματα όμως κ. Σαραφίδη χρειάζεται και λίγο προσοχή.
Τέλος να σημειώσουμε τη βασική κατηγορία που ακούστηκε για το Τεχνικό Πρόγραμμα της διοίκησης : ότι είναι κομμένο και ραμμένο για απευθείας αναθέσεις. Θα το παρακολουθήσουμε και θα σας ενημερώνουμε διαρκώς.
Κλείνουμε με το συμβούλιο για τις αυξήσεις στα νερά. Πέρασαν με 15-11. Κι εδώ με τη στήριξη Σαραφίδη. Το κόστος όμως για τη διοίκηση αναμένεται πολύ μεγάλο. Να θυμίσουμε ότι η διοίκηση του πρώην δημάρχου Φωτόπουλου στο Δήμο Δέλτα, καταψηφίστηκε στις προηγούμενες εκλογές εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής της και των αυξήσεων στο πόσιμο νερό.
Το νεράκι λοιπόν ρίχνει διοικήσεις αγαπητοί φίλοι.
Κι ας προσπάθησε να πείσει ο κ. Αναγνωστόπουλος ότι πρόκειται για μειώσεις. Δεν μπόρεσε να εξηγήσει όμως πως γίνεται με τη νέα οικονομική πολιτική της ΔΕΥΑΧ να έρχονται μειώσεις αλλά τελικά να μπαίνουν στο ταμείο της συν 600.000 € για το 2022. Τέτοια μείωση τη θέλω κι εγώ στη σύνταξή μου κ. Δήμαρχε.
Τελειώνοντας, μια κουβέντα για τα βίντεο του VIMA THESS. Μαθαίνουμε ότι κάνουν μεγάλη θραύση στον κόσμο. Αλλά και ότι έφεραν μεγάλες αντιδράσεις και φόβο σε κάποιες παρατάξεις. Κάποιοι πλέον φυλάνε τα ρούχα τους για να έχουν τα μισά.
ΥΓ Περάσαμε 2ο γύρο κορονοϊού. Παρόλο τον εμβολιασμό. Και σας βεβαιώ ότι είναι πολύ χειρότερα από το πρώτο. Προσέξτε φίλοι και φίλες. Έχουμε να κάνουμε με μεγάλο μαμούνι.
Καλή αντάμωση. Να είστε καλά.
Δημότης online