Δ. Χαλκηδόνος : Δημότης ONLINE – Η ελπίδα έρχεται… !

Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ

Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 

Φίλες και φίλοι. Η στήλη και το Vima Thess επιβεβαιώθηκε για μια φορά ακόμη. Τα μαντάτα που περιμέναμε έφτασαν και είναι όπως σας τα είχαμε γράψει όλο το τελευταίο διάστημα. Η σύμπραξη επικυρώθηκε και είναι πλέον γεγονός.

Σαραφίδης, Αναγνωστόπουλος, Βαϊνάς συνεχίζουν πλέον και τυπικά μαζί στο Δήμο Χαλκηδόνος. Και οι τρεις. Σαν μια ψυχή. Σαν ένα σώμα. Σαν μια γροθιά. Ενωμένοι για το καλό του Δήμου. Γιατί μόνο αυτό τους ενδιαφέρει.
Ναι πράγματι. Αυτοί που αλληλοκατηγορούνταν προεκλογικά, τώρα θα πορευτούν από κοινού το δρόμο της ειρήνης και της συνύπαρξης.
Αυτός για τον οποίο ο κ. Σαραφίδης συμμάχησε προεκλογικά με τον «άσπονδο εχθρό» κ. Μηντσιούδη και έκανε προγραμματική συμφωνία προκειμένου να του κλείσει το δρόμο για τη δημαρχία, αυτός για τον οποίον προειδοποιούσε σ΄ εκείνη τη συμφωνία, ότι πρέπει να μπει « Τέλος στον τοπικισμό που ελλοχεύει να προβάλλει από την κάλπη διχάζοντας την κοινωνία μας»,  αυτός θα είναι από εδώ και πέρα και επίσημα ο πολιτικός του συνεταίρος,και αυτός που θα ελένχει και θα ” διοική την δημαρχεία… Χαλκηδόνος”
Όχι βέβαια πως μέχρι τώρα δεν συνεργάζονταν αρμονικά μεταξύ τους. Αλλά πλέον οι ανάγκες του τόπου επιτάσσουν να γίνει η συνεργασία αυτή και με επίσημη μορφή, προκειμένου να μπορέσουν τα στελέχη της παράταξης Σαραφίδη να πάρουν κι αυτοί το μερίδιο που θεωρούν ότι δικαιούνται από την πίτα. Και μην πάει το μυαλό σας αλλού. Εννοούμε φυσικά την πίτα των ευθυνών, της σκοτούρας για την ανάπτυξη αυτού του Δήμου και των βασάνων για την βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη. Γι΄ αυτή την πίτα και μόνο γι΄ αυτήν,  γίνεται όλη η φασαρία και η συνεργασία. Για το καλό του τόπου και των δημοτών και όχι φυσικά για οποιονδήποτε άλλο σκοπό, όπως ακούσαμε να διαδίδουν κάποιοι κακεντρεχείς.
Πως φτάσαμε όμως στην σύμπραξη αυτή; Πως θα κάτσουν πλέον στα ίδια έδρανα σύμβουλοι οι οποίοι έδωσαν όχι απλά έναν προεκλογικό αγώνα, αλλά κατηγορούσαν οι μεν τους δεν, ως ότι πιο παλιό και φθαρμένο υπήρχε σε αυτό τον τόπο και οι δεν τους μεν, ως τους αδίστακτους τοπικιστές που μπροστά στην ανάληψη της εξουσίας δεν δίστασαν να χτυπήσουν κάτω από τη μέση και να βγάλουν ακόμη και βίντεο με ομιλία καρμπόν του αρχηγού τους από ομιλία προηγούμενου δημάρχου;
Όπως αυτή η στήλη σας έχει πληροφορήσει εδώ και πολύ καιρό, η συνεργασία Σαραφίδη-Αναγνωστόπουλου υπήρχε από την αρχή της θητείας αυτής της διοίκησης. (Όσοι έχουν αμφιβολίες, ας ρωτήσουν και τον κ. Ευσταθιάδη ο οποίος πλήρωσε νωρίς-νωρίς τη νύφη). Όμως όπως ήδη έχουμε αναλύσει σε προηγούμενες αναρτήσεις, στήριξη χωρίς μερίδιο στην πίτα των ευθυνών, δεν μπορούσε να συνεχίσει να υπάρχει. Κι αυτό έπρεπε να πάρει σάρκα και οστά.
Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες που διασταυρώθηκαν από πολλές πλευρές, την Πέμπτη το βραδάκι είχαμε την επικύρωση της ήδη υπάρχουσας εδώ και καιρό συμφωνίας, σε λογιστικό γραφείο συμβούλου σε χωριό της Δ.Ε. Χαλκηδόνας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από την πλευρά της διοίκησης οι Αναγνωστόπουλος-Βαϊνάς και από την πλευρά Σαραφίδη όλη η παράταξη με τον αρχηγό της (εκτός από τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Παπαμιχαήλ. Σημειώνουμε την απουσία αυτή).
Η συμφωνία όπως είπαμε ήδη είχε κλείσει από πολύ καιρό πριν και οι συνεννοήσεις μεταξύ των τριών είχαν ήδη γίνει. Έπρεπε όμως να αντιμετωπιστεί και ένα πρόβλημα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες και αφορά τον τρόπο που θα παρουσιαστεί έξω στον κόσμο η σύμπραξη και η επικείμενη αλλαγή στις αντιδημαρχίες και στις διοικήσεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου.
Ο νυν δήμαρχος λοιπόν θεωρεί ότι η σύμπραξη πρέπει να εμφανιστεί επίσημα τον Νοέμβριο μαζί με την εκλογή του νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες μας, ζήτησε χρονική παράταση προκειμένου να προετοιμάσει τους δημότες και να προσπαθήσει να κάμψει τις έντονες αντιδράσεις που αναμένονται από τους ψηφοφόρους και τα στελέχη που τον στήριξαν, εμφανίζοντας στην κοινωνία κάποιους λόγους και κάποιες αιτίες που «επέβαλλαν» τη συμφωνία αυτή. Πιθανότατα να πιστεύει ότι θα βρει τρόπο να «χρυσώσει το χάπι».
Η κίνηση αυτή μαθαίνουμε ότι δημιούργησε έντονο προβληματισμό στα στελέχη της πλευράς Σαραφίδη τα οποία ήθελαν να ανακοινωθεί η συμφωνία άμεσα και να γίνουν οι διοικητικές αλλαγές «εδώ και τώρα». Κι αυτό γιατί φέρονται να πιστεύουν ότι ο Δήμαρχος μπορεί να υποχωρήσει τελικά, εξαιτίας των σημαντικών αντιδράσεων που αναμένονται. Σε αντίθετη περίπτωση απειλούσαν να τινάξουν τη συμφωνία στον αέρα.
Τελικά ο Δήμαρχος κι ο Συνδήμαρχος κ. Βαϊνάς σηκώθηκαν και πήγαν οι ίδιοι στο χώρο όπου ήταν μαζεμένοι σύμβουλοι του κ. Σαραφίδη, τους συνάντησαν εκεί και τους διαβεβαίωσαν για την πιστή τήρηση της συμφωνίας από τον Νοέμβριο.
Τι περιλαμβάνει αυτή;
Σύμφωνα με τις έγκυρες πληροφορίες μας, στην Παράταξη Σαραφίδη θα δοθούν δύο Αντιδημαρχίες και η διοίκηση του Νομικού Προσώπου για τα ΚΑΠΗ και τους Παιδικούς Σταθμούς. Από τις αντιδημαρχίες αυτές, η μία θα είναι έμμισθη και η άλλη άμισθη. Επίσης έμμισθη είναι και η θέση του προέδρου στο Νομικό Πρόσωπο.
Για την έμμισθη Αντιδημαρχία (η οποία πιθανότατα θα έχει να κάνει με την Κοινωνική Πολιτική και την Υγεία) προορίζεται ο κ. Οκλαλιώτης. Για την άμισθη προορίζεται ο κ. Κούρας. Και για τη διοίκηση του Νομικού Προσώπου προορίζεται ο κ. Χατζηκυριάκου. (Βέβαια, για τους γνωρίζοντες τα πολιτικά πράγματα, είναι σαφές ότι η είσοδος Οκλαλιώτη-Κούρα στο διοικητικό σχήμα σηματοδοτεί ότι αυτός ο πολιτικός «γάμος» πιθανότατα έχει ευλογηθεί και από άλλες συνιστώσες. Ακόμη κι από παλιό Δήμαρχο ο οποίος δεν ήθελε να ακούει για Αναγνωστόπουλο, αλλά με τον τρόπο του φαίνεται να μπαίνει κι αυτός τώρα στο πολιτικό παιχνίδι. Κάποιοι λένε λοιπόν ότι σίγουρα η συμφωνία περιέχει και άλλες παραμέτρους οι οποίες θα φανούν και θα ξεδιπλωθούν σύντομα).
Για να επανέλθουμε σε ότι λέγαμε, οι κύριοι Αναγνωστόπουλος και Βαϊνάς, δεσμεύτηκαν στη συνάντηση της Πέμπτης στους συμβούλους της Παράταξης Σαραφίδη, ότι τα παραπάνω θα ισχύσουν από τις αρχές Νοεμβρίου. Μέχρι τότε θα μείνουν κενές θέσεις στο διοικητικό σχήμα, για να συμπληρωθούν αυτές το Νοέμβριο. Έτσι βρέθηκε τελικά η χρυσή τομή και επικυρώθηκε η σύμπραξη. Μάλιστα από ότι μάθαμε η συμφωνία επισφραγίστηκε με τραπέζωμα σε κοντινή ταβέρνα.
Εδώ να συμπληρώσουμε, ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας ο δήμαρχος ενημέρωσε την Πέμπτη το πρωί στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Μπατζαρακίδη ότι τον αποπέμπει από τη διοίκηση από τις 1 Σεπτέμβρη. Όμως – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – η θέση δεν θα καλυφθεί ως το Νοέμβριο από κάποιον άλλον, αλλά τις αρμοδιότητές του θα αναλάβει προσωρινά ο κ. Κορδονούρης, μέχρι να έρθουν οι τελικές αλλαγές.
Έτσι ο κ. Μπατζαρακίδης εμφανίζεται στην κοινωνία ως ο μόνος Αντιδήμαρχος που αποπέμπεται, αφού τελικά ο κ. Ανεστίδης παραμένει. Η πληροφόρηση για τον κ. Ανεστίδη μάλιστα, αναφέρει ότι «ξηγήθηκε» στο δήμαρχο πως αν τον αποπέμψει κι αυτόν, τότε θα «κουνήσει μαντίλι» την ίδια ώρα. Και βέβαια κάτι τέτοιο είναι κάτι που ο κ. Αναγνωστόπουλος δεν ήθελε με τίποτε, γιατί το θεωρούσε ως σημαντικό πλήγμα μέσα στον Άγιο Αθανάσιο.
Για τον κ. Μπατζαρακίδη όμως, ο οποίος απολάμβανε ως τώρα τη στήριξη του κ. Βαϊνά, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αναμένεται λοιπόν να φανεί η στάση που θα κρατήσει μετά την αποπομπή του και το άδειασμα που υφίσταται και από το δήμαρχο αλλά και από τον κ. Βαϊνά. Πολλοί αναρωτιούνται για το πως θα δεχθεί να έχει τη «ρετσινιά» του μοναδικού αναπεμφθέντος. Και το αν θα δεχθεί τα δυο μέτρα και τα δυο σταθμά με τα οποία ζυγίστηκε αυτός και ζυγίστηκαν και οι άλλοι.
Να σημειώσουμε ακόμη πως για πρόεδρος του Συμβουλίου, το πιο πιθανό είναι να προταθεί ο κ. Βασίλης Μπίκος, ο οποίος έπαιξε σημαντικότατο ρόλο μαζί με τους κ.κ. Βαϊνά και Κωστοπούλου στο να γίνει η σύμπραξη. Μάλιστα η συνάντηση Μπίκου – Αναγνωστόπουλου την Τετάρτη το βράδυ στον Άγιο Αθανάσιο ήταν καθοριστικότατη.
Τώρα. Ποιες μπορεί να είναι οι αντιδράσεις; Πολύ σύντομα θα ξέρουμε. Πάντως υπάρχει μια ομάδα νέων ηλικιακά συμβούλων στην διοικητική παράταξη, οι οποίοι δεν ταυτίζονται σε καμιά περίπτωση ιδεολογικά με τα έτερα πρόσωπα αυτής της σύμπραξης. Δεν μπορούν να ξεχάσουν τον πόλεμο που δέχτηκαν από αυτούς προεκλογικά και δεν ξεχνάνε ότι και οι ίδιοι τους κατηγορούσαν ως το παλιό και πολιτικά φθαρμένο. Και μάλιστα αυτό που κάνει τα πράγματα δυσκολότερα είναι ότι το πίστευαν αυτό και δεν το έλεγαν τυχαία. Είναι φυσικό λοιπόν να αναρωτιούνται τώρα τι θα βγουν να πουν στον κόσμο τους. Σε αυτούς που τους στήριξε ως το νέο και άφθαρτο και τους βλέπει να συμμαχούν τώρα με ότι κατηγορούσαν. Πως θα βγουν να πουν ότι πλέον θα διοικήσουμε μαζί τους ; Αυτοί οι οποίοι είναι νέοι και ξεκινούν τώρα την πολιτική τους καριέρα, πόσο εύκολο είναι να χρεωθούν και να υπερασπιστούν στον κόσμο τους αυτή την πολιτική συνύπαρξη;
Μαθαίνουμε ότι σε κάποιους υπάρχει έντονος προβληματισμός ότι κινδυνεύουν να ακυρωθούν πρόωρα στην κοινωνία.
Σε κάθε περίπτωση το τοπίο είναι ρευστό. Και σύντομα θα φανεί αν κάποιοι έχουν τη θέληση και τα κότσια να βγουν απέναντι στις επιλογές Αναγνωστόπουλου-Βαϊνά. Ή εάν αποφασίσουν να αφήσουν τα επόμενα δυο χρόνια να περάσουν ήσυχα, διακινδυνεύοντας να τους στείλει στο τέλος ο κόσμος στο σπίτι τους.
Καλή αντάμωση. Τα ξαναλέμε (μάλλον σύντομα από ότι φαίνεται).

Δημότης  ONLINE