Δ. Χαλκηδόνος : Δεν θα είναι πάντα καλοκαίρι ,φτιάξτε αχυρώνες …!

ΤΗΣ : ΣΤΕΛΛΑΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΙ

Πρ.Συλ.Γον&Κηδ 2ου Δημ Σχ.Κουφαλιων
Πρ.Ενωσης Γονεων Α/θμιας Δ.Χαλκηδονος

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Την στιγμή που όλοι οι Δήμοι στην Ελλάδα ζουν με τον εφιάλτη της πύρινης λαίλαπας αναρωτιέμαι ποια είναι τα μέτρα προστασίας που έχει λάβει ο Δήμος μας.
🔴Με ευχολόγια της διοίκησης και των αρμόδιων Αντιδημάρχων ,με αναρτήσεις στα social media ,δεν λειτουργεί και δεν προστατευόμαστε ως δημότες .
🐶Οι περιουσίες των δημοτών ,των αγροτών ,των κτηνοτρόφων του Δήμου μας καθώς ακόμη και τα αδέσποτα ζωάκια , θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα σας στην δύσκολη συτή στιγμή .
👀🏠Το έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι η πρόληψη ,η διορατικότητα ,η υπευθυνότητα και οργάνωση αποτελούν όπλα στην φαρέτρα μας για την άμεση ανταπόκριση σε οποιαδήποτε δύσκολη συγκυρία που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε .
🖥Η τεχνολογία υπάρχει, πολλοί Δήμοι την χρησιμοποιούν και μπορεί να σώσει το περιβάλλον,τις περιουσίες του κοσμου αλλά και τις ζωές μας .Χρειάζεται όμως μια βασική προυπόθεση : Nα είναι σοβαρός και ο ίδιος ο Δήμος .που μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι δεν είναι . Είναι αυτονόητο ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να βρίσκονται σε #επιφυλακή ανάλογα με το επίπεδο κινδύνου και είναι αυτονόητο οτι τα υλικά μέσα όπως πυροσβεστικά οχήματα ,δίκτυα ,ασύρματοι κλπ θα πρέπει να είναι καλοσυντηρημένα και σε πλήρη ετοιμότητα. Είναι αυτονόητο οτι σε θέσεις ευθύνης θα βρίσκονται σοβαροί άνθρωποι με επαρκή νοημοσύνη .Ειναι ?
❓Γνωρίζετε κε Δήμαρχε ,οτι δημοσιεύθηκε η ΠΝΠ με θέμα ” Εκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση κινδύνων πυρκαγιών ” , η οποία ίσχυε απο Παρασκευή 6/8/2021 μέχρι και την Δευτέρα ,9/8/2021 και ώρα 6,00 ?
Σε αυτή μεταξύ των άλλων αναφέρονται τα εξής ;
A) Απαγορεύεται στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιδήποτε μέσο ή τρόπο -κάθε μετακίνηση ,διέλευση ή παραμονή σε
α) Περιοχές NATURA
Β) δάση
γ)εθνικούς δρόμους
δ) αισθητικά δάση και
ε) άλση εντός οικιστικών ιστών
Β) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ -στο σύνολο της Επικράτειας- κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία).
Ευλογα λοιπόν γεννούνται τα παρακάτω ερωτήματα :
✅Ποια η κατάσταση των χωματερών μας ?
✅Έχετε αποστείλει τα σχετικά ενημερωτικά έγγραφα στους ιδιώτες των οικοπέδων εντός και εκτός των οικισμών για τον καθάρισμό τους ??και ΑΝ ΝΑΙ έχουν ελεγχθεί??
✅Υπαρχουν #έτοιμες_ομάδες_άμεσης_επέμβασης με μικρά οχήματα που να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ενδεχόμενη φωτιά εν τη γενέσει της? Πρόσφατο #παράδειγμα συνδημότισσας που προσπάθηκε μόνη της να σβήσει μια εστία πριν εξελιχθεί !
✅Εχετε αναπτύξει προληπτικό μηχανισμό επιτήρησης ?
🔴Αφού δεν έχετε την #ευθιξία να συγκαλέσετε έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας , για να μας ενημερώσετε για το σχέδιο δράσης που προτίθεστε να εφαρμόσετε ,κάντε λοιπόν όπως συνηθίζετε άλλωστε ,μια ανάρτηση στα social media για να ενημερωθούμε . Φυσικά οι δυνατότητες σας ,οι ικανότητες και η φαντασίας σας μέχρι εκεί φτάνει .
🩸Και επειδή δεν θα πράξετε όπως οφείλετε …….
✔️Τίποτε δεν θα μπορέσει να σας κάνει να δραπετεύσετε απο τις ευθύνες σας !
✔️Τίποτε δεν θα μπορέσει να σας γλυτώσει απο την ανευθυνότητα σας !
✔️Τίποτε δεν θα μπορεί να σας σώσει απο την οργή του κόσμου !

Stella Valsamaki Galanis(GalaniStella)