Δ.Χαλκηδόνος : ΓΕΦΥΡΑ / Εξέλιξη ΣΟΚ… για τις ρίψεις υλικών στην Γέφυρα

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΙΨΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΓΕΦΥΡΑΣ :
ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΖΩΜΑΤΑ ΠΟΛΛΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ?
ΗΤΑΝ  ΕΝΗΜΕΡΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ?
Σε συνέχεια του χθεσινού μας ρεπορτάζ για τις ρίψεις απροσδιόριστων στερεών υλικών από εταιρία ανακύκλωσης σε χωράφι της Γέφυρας, πληροφορηθήκαμε ότι στο χθεσινό Τοπικό Συμβούλιο έσκασε βόμβα :
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ευσταθιάδης παρουσίασε την άδεια της εταιρίας η οποία ήταν – σύμφωνα με καταγγελίες – άδεια για επιχωμάτωση περίφραξης και όχι για ρίψη υλικών.
Μάλιστα όπως αναφέρθηκε η άδεια ήταν στο γραφείο του Δημάρχου κ. Αναγνωστόπουλου και στο γραφείο του Προέδρου της Γέφυρας κ. Αποστόλου εδώ και πολλές εβδομάδες.
Ας βγει λοιπόν να απαντήσει ο δήμαρχος : ήξεραν ή όχι ότι προσωπικός φίλος του κ. Αναγνωστόπουλου ο οποίος συνδέεται με την εταιρία, έκανε όλες αυτές τις ρίψεις με άδεια για περίφραξη;
Μάλιστα  όπως μας καταγγέλλεται, ο δήμαρχος αρνήθηκε να απαντήσει στη συνεδρίαση αν γνωρίζει σαν πολιτικός μηχανικός που είναι, αν η άδεια που προσκόμισε η εταιρία, ήταν μόνο για επιχωμάτωση περίφραξης. Και τελικά κάτι τέτοιο το διαβεβαίωσε ο μηχανολόγος κ. Στεργιάδης που ήταν παρών.
Αν συμβαίνει ότι αναφέρει το ρεπορτάζ μας, τότε υπάρχει μεγάλο ζήτημα : γιατί ο δήμαρχος ενώ είχε επί εβδομάδες στη διάθεσή του την συγκεκριμένη άδεια περίφραξης, γιατί δεν βγήκε ο  ίδιος να σταματήσει τις ρίψεις από την εταιρία αλλά την άφησε να συνεχίζει να ρίχνει;
Απαντήστε κ. Αναγνωστόπουλε : ισχύει ότι γνωρίζατε για αυτή την άδεια εδώ και πολύ καιρό;
Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ Αναγνωστόπουλος δήλωσε ότι έγιναν δειγματοληψίες από την Περιφέρεια για να ελεγχθεί η σύσταση του υλικού. Και όταν ρωτήθηκε ποιος αντιπροσώπευσε το Δήμο, δεν έδωσε καμία απάντηση. Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση τοπικών και δημοτικών συμβούλων οι οποίοι είχαν ζητήσει να είναι παρόντες κατά τη δειγματοληψία.
Περιμένουμε μια απάντηση και σε αυτό από τον κ Δήμαρχο : έγιναν δειγματοληψίες όπως ισχυρίστηκε στη συνεδρίαση ο δήμαρχος και μάλιστα χωρίς να καλεστούν οι ενδιαφερόμενοι τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι?
Αν ναι, τότε γιατί αποκλείστηκε η παρουσία τους από τη δειγματοληψία ?
Κλείνοντας το θέμα να αναφέρουμε ότι η εταιρία δεν προσήλθε στο συμβούλιο προφασιζόμενη περιστατικό κορωνοϊού της Γραμματέας του ιδιοκτήτη

 

δημότης  ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ