Δ.Χαλκηδόνος : (αρθρο) Δύο χρόνια μεγάλης αδράνειας στο δήμο …!

ΤΟΥ : ΛΟΥΚΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ

 

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2019 –

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ

Μιλώντας στο προχθεσινό Συμβούλιο, ανέφερα πως «αν μου έλεγαν το 2019, ότι θα ερχόμασταν μετά από 2 χρόνια και δεν θα είχε τοποθετηθεί ούτε μία παιδική χαρά στα χωριά του Δήμου μας, θα ήμασταν μια μεγάλη απογοήτευση».
Συμπληρώνω σήμερα, ότι δεν είναι απλά η απογοήτευση. Είναι η πίκρα που αφήνει η συνάντηση με την αποτυχία.
Η αδράνεια για τις παιδικές χαρές που ανέφερα στην αρχή είναι η αφορμή ενδεικτικών σκέψεων όπως :
  • Η επιλογή του Δημάρχου να μην ενεργοποιείται η Δημοτική Επιτροπή Διαφάνειας, προκαλεί πολλά ερωτήματα.
  • Οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί που φέρνουν συνανθρώπους μας στο σημείο να δουλεύουν στο Δήμο και να μην πληρώνονται, αναγκαζόμενοι στη συνέχεια να διεκδικήσουν δικαστικά τα δεδουλευμένα τους, αποτελούν απαράδεκτο γεγονός το οποίο επιβαρύνει εξ ολοκλήρου τον κ. Αναγνωστόπουλο, την κα Κωστοπούλου και τη Γεν. Γραμματέα κα Μπουρουτζή.
  • Η τεράστια καθυστέρηση στην απόφαση για τα δημοτικά τέλη στους επιχειρηματίες που επλήγησαν από την πανδημία, δείχνει τα καθυστερημένα διοικητικά αντανακλαστικά.
  • Η αδυναμία της Διοίκησης στο να διεκδικήσει ανταποδοτικά οφέλη για τους δημότες, όπως έγινε με το φυσικό αέριο στα Κουφάλια, αποδεικνύει την απουσία διεκδικητικού πλάνου για τον τόπο.
  • Η μεθόδευση με την οποία αποφασίστηκε να γίνουν οι συνδέσεις στο σύστημα αποχέτευσης, φόρτωσε δυσβάστακτα χαράτσια στα νοικοκυριά μας και έδειξε κοινωνική αναλγησία.
  • Η αργοπορία στη λήψη βασικών αποφάσεων, με αποτέλεσμα να ζητείται από τις υπηρεσίες την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή να τρέξουν τις διαδικασίες, δείχνει το έλλειμμα διοικητικής επάρκειας.
  • Η συγκατάθεσή του κ. Αναγνωστόπουλου στο να παραμένει το ΚΕΚ Νεφέλη ως μία επιχείρηση της οποίας η λειτουργία να ελέγχεται από ένα περιορισμένο αριθμό ανθρώπων και να συντηρούνται στο προσκήνιο τα ίδια πρόσωπα, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα υποστήριζε προεκλογικά.
  • Οι επιλογές στην επιχορήγηση των αθλητικών και πολιτιστικών μας συλλόγων δείχνουν προχειρότητα αλλά και λάθος εκτίμηση των καταστάσεων.
  • Οι λακκούβες στους δρόμους των χωριών μας, που αποτελούν καθημερινές παγίδες, είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανικανότητας.
Δυο χρόνια πέρασαν. Και το ερώτημα είναι : ποιος είδε αυτά τα δυο χρόνια, να σηματοδοτείται η ανατροπή και το νέο ξεκίνημα που τόσο πολύ χρειαζόταν ο Δήμος μας;
Που πήγε εκείνη η αποφασιστικότητα να συγκρουστούμε με τη φθορά και να ανατρέψουμε πρόσωπα και δύσοσμες καταστάσεις;
Αναρωτιέμαι : εκείνη η λαϊκή επιταγή που δόθηκε από τον κόσμο το 2019, εξαργυρώνεται από το σημερινό δήμαρχο και την ολιγομελή ομάδα που έχει πλάι του με τρόπο ωφέλιμο για τον τόπο ή μόνο για κάποιους;
Ένα δήμαρχο που δυστυχώς για εμάς που τον επιλέξαμε, έδειξε ανέτοιμος και απροετοίμαστος να διοικήσει αποτελεσματικά.
Αδύναμος να συνδιαλεχθεί με τα κέντρα όπου παίρνονται οι κρίσιμες αποφάσεις.
Πολιτικά ανίκανος να προχωρήσει στις τομές που χρειάζεται ο Δήμος.
Αποξενωμένος από τη δυναμική βάση των απλών δημοτών και προθυμότατος να συνεργαστεί με το παλιό και καταδικασμένο, με «τους λύκους και τις ύαινες» που κατηγορούσε προεκλογικά. Μια στάση πολιτικού χαμαιλεοντισμού.
Ο λαός μας λέει ότι η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί. Για τη διοίκηση αυτή ήδη μεσημέριασε. Και δυστυχώς φαίνεται ότι το μόνο που κάνει, είναι να περιμένει το ηλιοβασίλεμα.
Ευσταθιάδης Λουκάς – Δημοτικός Σύμβουλος