Δ.Χαλκηδόνος ( αρθρο ) : Ένας στόχος χωρίς σχέδιο είναι απλά μια ευχή…

ΤΗΣ : ΣΤΕΛΛΑΣ  ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ

Πρ.Συλ.Γον&Κηδ 2ου Δημ Σχ.Κουφαλιων
Πρ.Ενωσης Γον Α/θμιας – B/ θμιας Δ.Χαλκηδονος

Ως πολίτες αυτού του δήμου, οφείλουμε να συστρατευτούμε με τις δυνάμεις της λογικής, και με τις δυνάμεις που εμπνέουν εμπιστοσύνη για να προχωρήσει επιτέλους μπροστά αυτός ο τόπος.
👉Ο παρορμητισμός και ο λαικισμός πάντοτε μας οδήγησαν σε λάθος επιλογές και σε λάθος κατεύθυνση, κάτι το οποίο συμβαίνει εδώ και περίπου 2,5 χρόνια .
🤨Δύσκολη η προσπάθεια αυτή βέβαια σε έναν δήμο που έχει πάρει… διαζύγιο από τον μηχανισμό αυτοκριτικής και της επικράτησης του συλλογικού «εμείς», αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν αξίζει να το προσπαθήσουμε. Δεν υπάρχει νοοτροπία ομάδας, δεν υπάρχουν κοινοί στόχοι, και σ΄αυτό έχουμε μερίδιο ευθύνης όλοι μας με τις λάθος επιλογές μας .
🗣Για να αντιμετωπιστούν τα σύνθετα προβλήματα της καθημερινότητας, πρέπει να υπάρχει σωστή ομάδα ατόμων με αρχές, κανόνες, βούληση, κοινωνική συμμετοχή και στόχους, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα , που όπως ήδη βλέπουμε, λείπει από το Δήμο μας .
📝Καθυστερήσεις πληρωμών (όπως είδαμε) και προβλήματα λειτουργίας λόγω κακής στελέχωσης (όπως πληροφορηθήκαμε) οι οποίες απορρέουν από την #αναλγησία των εκλεγμένων διοικούντων οι οποίοι πάντοτε #επιρρίπτουν τις ευθύνες στους υφισταμένους τους κρύβοντας επιμελώς την δική τους ανυπαρξία , σε συνδυασμό με την αμηχανία της διοίκησης σε πάμπολλα θέματα και την πλήρη φυσικά άγνοιά της, μας δείχνει αδυναμία στο να ανταπεξέλθει στα καθημερινά καθήκοντά της. Και αυτό το εισπράττει ο πολίτης του Δήμου μας μέρα με τη μέρα .
🤝Και μαζί με όλα αυτά, έρχεται και το δεκανίκι-βοήθεια #από παράταξη της αντιπολίτευσης , με ό,τι αυτό #συνεπάγεται, η οποία είναι δεδομένο ότι κάτι κρύβει πίσω της βάσει όλων αυτών που βλέπουμε , τείνοντας #χείρα βοηθείας σε μια περίοδο που ο Δήμος είναι ένα βήμα πριν την πλήρη κατάρρευσή του. Και αυτομάτως, ο απλός πολίτης αναρωτιέται τι είδους σκοποί εξυπηρετούνται με μια τέτοια κίνηση, από την στιγμή μάλιστα που εξαπολύονταν μύδροι προεκλογικά εκατέρωθεν .
⭕️Εάν υπήρχε έστω και ένα ψήγμα στοιχειώδους #ευθιξίας στην τοπική πολιτική σκηνή, θα έπρεπε μέχρι τώρα να έχουν #ανεξαρτητοποιηθεί ουκ ολίγοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και όχι μόνο και να #κατακεραυνώσουν τις κινήσεις της διοίκησης όπως πολύ σωστά έπραξε συγκεκριμένος σύμβουλος που διετέλεσε και αντιδήμαρχος ο οποίος βλέποντας προς τα πού πάει το πράγμα, αποφάσισε προς τιμήν του να αποστασιοποιηθεί και να επιλέξει έναν δύσκολο και μοναχικό δρόμο .
🐴Εν κατακλείδι , το να παλεύεις να κρατήσεις με νύχια και με δόντια μια ανάλγητη διοίκηση στην εξουσία , είναι σα να αγοράζεις και να ταίζεις άχυρο ένα ψόφιο άλογο.
⌛️⏰Ευτυχώς που ο χρόνος περνάει γρήγορα, και σε 18 μήνες θα έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε το λάθος μας και να επιλέξουμε, μετά από πολλά χρόνια επιτέλους, ανθρώπους που και θα μπορούν αλλά και θα θέλουν να τραβήξουν τον Δήμο μας στον 21ο αιώνα και να προσπαθήσουν αν μη τι άλλο, να τον κάνουν εφάμιλλο με άλλους προηγμένους Δήμους είτε της Ελλάδας είτε της Ευρώπης.
💪👩‍👩‍👦‍👦Και σ΄αυτή την προσπάθεια που θα γίνει, δεν πρέπει να λείπει κανείς από τους ανθρώπους που πραγματικά πιστεύουν ότι μπορούν να συσπειρωθούν γύρω από μια τέτοια κίνηση