Δ. Χαλκηδόνος : Άρχισε ο «πόλεμος» κατά των κουνουπιών !

Ο Δήμος Χαλκηδόνος στο πλαίσιο του διαρκούς ενδιαφέροντος για τους πολίτες και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, από τις ασθένειες που μεταδίδουν τα κουνούπια αλλά και τον περιορισμό της όχλησης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ξεκίνησε το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών.
☑Το πρόγραμμα, λειτουργεί συμπληρωματικά στο αντίστοιχο πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και περιλαμβάνει επεμβάσεις προνυμφοκτονίας με ταυτόχρονους ψεκασμούς ακμαιοκτονίας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χαλκηδόνος.
✅Πιο συγκεκριμένα, η κύρια μέθοδος καταπολέμησης είναι η προνυμφοκτονία, η καταπολέμηση δηλαδή των κουνουπιών όσο ζουν ως προνύμφες στο νερό. Οι υδατοσυλλογές που αποτελούν τις εστίες αναπαραγωγής των προνυμφών, καταγράφονται, ελέγχονται και αξιολογούνται σε τακτική βάση από ειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό. Στις επιφάνειες στάσιμων υδάτων όπου εντοπίζονται προνύμφες κουνουπιών
πραγματοποιούνται επίγειες ψεκαστικές παρεμβάσεις.
⏩Για το βέλτιστο αποτέλεσμα του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν υπολειμματικοί ψεκασμοί ακμαιοκτονίας (LV) σε περιοχές με μεγάλη όχληση και πυκνότητα κουνουπιών, όπως πάρκα, πλατείες και παιδικές χαρές.
⏩Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται από εξειδικευμένα συνεργεία με την επίβλεψη έμπειρου γεωπόνου και με τη χρήση εγκεκριμένων σκευασμάτων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι δοσολογίες και οι εφαρμογές είναι σύμφωνες με την εγκεκριμένη ετικέτα του κάθε προϊόντος και δεν εγκυμονούν κανέναν απολύτως κίνδυνο για οργανισμούς πέρα των κουνουπιών.