δ.ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ – “Πρώτα ο Πολίτης” : Εύλογα τα ερωτήματα στη Δημοτική Αρχή… που πρέπει να απαντηθούν

Πρώτα ο Πολίτης | Koufália

Απο την δημοτική παράταξη “Πρώτα ο Πολίτης” πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω «ΣΚΛΗΡΗ» επιστολή με την οποίαν σχολιάζει αρνητικά την λειτουργία της δημοτικής αρχής …για τα “επιμαχα” θέματα που έχουν σχέση με το : Υποθηκοφυλακείο, Ειρηνοδικείο και το  Ταχυδρομείο Κουφαλίων 

Ολοκληρη η Επιστολη -Δελτιο Τυπου :
“Τους τελευταίους μήνες στις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, έχοντας αφουγκραστεί την ανησυχία των συνδημοτών μας, σε θέματα όπως Υποθηκοφυλακείο, Ειρηνοδικείο, Ταχυδρομείο ότι επίκεινται αρνητικές εξελίξεις γι’αυτά, τα θέσαμε ώστε να γίνουν οι δέουσες ενέργειες και να προλάβουμε αυτές τις αρνητικές εξελίξεις. 
  Ήδη οι ανησυχίες-φόβοι για το Υποθηκοφυλακείο επαληθεύτηκαν, καθώς έχει κλείσει και έχει μεταφερθεί σε μέρος όπου δεν πληρούνται οι κατάλληλες κτιριακές προϋποθέσεις, όπως εδώ στο Δήμο μας. Τώρα, με λύπη πάλι διαπιστώνουμε, πως σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σχετικά με το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας που τέθηκε προ ολίγων ημερών σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπεται μεταξύ άλλων η κατάργηση του Ειρηνοδικείου Κουφαλίων. 
  Υπενθυμίζεται ότι το Ειρηνοδικείο Κουφαλίων λειτουργεί από το 1980 και μάλιστα από το 2006 στεγάζεται σε σύγχρονο, ιδιόκτητο κτίριο, που ανεγέρθηκε σε οικόπεδο που είχε παραχωρηθεί από τον πρώην Δήμο Κουφαλίων γι’αυτόν το σκοπό. 
  Το ζήτημα αυτό ετέθη στο Δημοτικό συμβούλιο και από εκπροσώπους των νομικών λειτουργών του Δήμου Χαλκηδόνος και εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο εκφραζόταν η έντονη αντίθεση στο να μην κλείσει το Ειρηνοδικείο, αλλά να αναβαθμιστεί σε περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. 
  Ζητούμε ενημέρωση από το Δήμαρχο και τη Διοίκηση του Δήμου σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν από πλευράς τους ώστε να μην γίνει η κατάργηση του Ειρηνοδικείου, μιας και κάτι τέτοιο θα επηρεάσει τη ζωή των κατοίκων και των επαγγελματιών, όχι μόνο του Δήμου Χαλκηδόνος, αλλά και όμορων περιοχών. 
  Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να παραμείνουμε άλλο αδρανείς και καλούμε όλους τους Δημότες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στις 10.30 π.μ. μπροστά στο κτίριο του Ειρηνοδικείου Κουφαλίων για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στο εν λόγω σχέδιο νόμου. 
  Επίσης, ζητούμε άμεσα από το Δήμαρχο να κλειστεί ραντεβού με τον αρμόδιο Υπουργό και με τη συνδρομή των Βουλευτών της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, όλοι μαζί και το Δημοτικό συμβούλιο, να ζητήσουμε και να απαιτήσουμε να μην προχωρήσει η κατάργηση του Ειρηνοδικείου Κουφαλίων, αλλά αντίθετα να αναβαθμιστεί σε περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ! 

ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ! 

Εύλογα τα ερωτήματα που βάζει η αντιπολιτευση και η δημοτική παράταξη  “Πρώτα ο Πολίτης”στη Δημοτική Αρχή… που πρέπει  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και  να απαντηθούν…

δημότης ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ