Δ. ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ : Ο Δήμος Χαλκηδόνος τιμά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821-

Ο Δήμος Χαλκηδόνος τιμά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821- Αναλυτικά το πρόγραμμα εορτασμού
☑Σε λίγες ημέρες ο ελληνικός λαός θα γιορτάσει την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποδώσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν με τον αγώνα τους, διαμέσου των αιώνων, άσβεστη τη φλόγα του Έθνους.
☑Με τις εορταστικές εκδηλώσεις τιμούμε τους ήρωες του 1821, που έκαναν πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών, εξασφαλίζοντας σε εμάς, μεταξύ άλλων, τα δύο υπέρτατα αγαθά: την ανεξαρτησία ως Έθνος και την Ελευθερία μας ως λαό.
☑Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δήμου Χαλκηδόνος:
-Γενικός Σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια από την ογδόη πρωινή ώρα (08.00′) της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2024
-Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς επίσης των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2024
☑Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024
Ομιλίες στα Σχολεία του Δήμου Χαλκηδόνος
Οι εκδηλώσεις στα σχολεία θα πραγματοποιηθούν σε ώρα που θα καθορισθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
☑Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024
Ώρα 07.30 π.μ. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλους τους Ιερούς Ναούς
Ώρα 10.00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία σε όλους τους Ιερούς Ναούς των κατά τόπων Πολιούχων των δημοτικών διαμερισμάτων
Ώρα 10.30 π.μ. Κατάθεση Στεφάνων στα κατά τόπους Μνημεία των Ηρώων από:
Εκπρόσωπο του Δήμου Χαλκηδόνος, Εκπρόσωπο της Κοινότητας, Εκπρόσωπο του Ελληνικού Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και λοιπών εκπροσώπων Ν.Π.Δ.Δ. και Φορέων που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι.
Ώρα 11.00 π.μ. Παρέλαση μαθητών και εκπροσώπων συλλόγων