Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη : Εξαιρετική πρωτοβουλία πολιτισμού!

Με ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ και φέτος οι ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΧΡΩΜΑΤΑ των μικρών παιδιών, μαθητριών και μαθητών του δημοτικού που φοιτούν στα τμήματα εικαστικών του Πολιτιστικού μας Κέντρου, αναδείχθηκαν και φέτος πρωταγωνιστές στις πασχαλινές κάρτες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.
Η παράδοση που καθιερώθηκε στον δήμο τα τελευταία χρόνια, τηρήθηκε και φέτος πιστά από τους μικρούς καλλιτέχνες που έδωσαν έτσι το δικό τους ξεχωριστό χρώμα στις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.
Η γόνιμη φαντασία και η τρυφερή ευαισθησία μαθητών και κυρίως των μαθητριών που πρώτευσαν και φέτος στον θεσμό έκλεψαν για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις. Το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι φέτος οι πιο όμορφες ζωγραφιές δημιουργήθηκαν από μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στις μεσαίες τάξεις του Δημοτικού.
Οι φετινοί νικητές: Ειρήνη Χαρατζή (Γ’ τάξη Δημοτικού, Χορτιάτης), Μαρία Καρακούση (Γ’ Δημοτικού, Φίλυρο), Ελένη Χατζηευστρατίου (Β’ Δημοτικού, Πυλαία) και Αλεξία Κριθαρίδου (νηπιαγωγείο, Πανόραμα).
Οι ζωγραφιές τους θα συνοδεύσουν και φέτος τις ευχές του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου που θα αποσταλούν όπως κάθε χρονιά μαζί με τις πασχαλινές κάρτες του δήμου.
Μία επιπλέον ζωγραφιά στολίζει και φέτος την κάρτα με τις ευχές της ΠΕΔ/ΚΜ και του προέδρου της, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.
Νικητής σε αυτή την κατηγορία ο Στέργιος Αργυρίου, μαθητής της Δ΄ τάξης Δημοτικού από το Φίλυρο. Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις νικήτριες και τον νικητή, αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή την πανέμορφη και αισιόδοξη πρωτοβουλία πολιτισμού.