δ. Λαγκαδά : Την άφιξη προσφύγων πολέμου από την Ουκρανία αναμένει ο Δήμος Λαγκαδά

Την άφιξη προσφύγων πολέμου από την Ουκρανία αναμένει ο Δήμος Λαγκαδά-Ιδιώτης προσέφερε τέσσερα σπίτια που βρίσκονται στην Τοπική Κοινότητα Λαχανά για τη φιλοξενία τους-«Θα προσφέρουμε φάρμακα και τρόφιμα σε όσους έρθουν», δηλώνει στο GRTimes ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης
«Δεν παίρνουμε πολιτική θέση σε ό,τι αφορά τον πόλεμο. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες». Με αυτήν την ατάκα ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, μεταφέρει στο GRTimes τον στόχο δήμου και δημοτών, σε ό,τι αφορά την περίθαλψη των ανθρώπων που εκτοπίστηκαν από την Ουκρανία λόγω της ρωσικής εισβολής.
«Ένας ιδιώτης προσφέρθηκε να διαθέσει 4 κατοικίες στον Λαχανά. Εμείς από πλευράς μας δηλώσαμε τη διαθεσιμότητα στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και αναμένουμε τους ανθρώπους», μεταφέρει επιπλέον ο ίδιος, υπογραμμίζοντας επιπλέον ότι «έχουμε ήδη καλέσει τους δημότες Λαγκαδά να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια μπορούν σε φάρμακα και τρόφιμα, τα οποία και συγκεντρώνονται ήδη».
Σε περίπτωση μάλιστα που ανάμεσα στους πρόσφυγες υπάρχουν και παιδιά, ο κ. Ταχματζίδης σημειώνει ότι «εννοείται ότι τα σχολεία μας είναι έτοιμα να τα υποδεχθούν», ενώ, όπως λέει, «σε κάθε περίπτωση, είμαστε διατεθειμένοι να υποστηρίξουμε την προσπάθεια φιλοξενίας των προσφύγων από την Ουκρανία, παρέχοντας οποιαδήποτε βοήθεια μπορούμε. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».