Δ. Λαγκαδά : Σε διαδικτυακή συνάντηση για τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμεΑ, η Δήμαρχος 

Με την ιδιότητά της ως Προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Οικονομίας της ΚΕΔΕ, η Δήμαρχος Λαγκαδά, Νίκη Ανδρεάδου, συμμετείχε σε διαδικτυακή συνάντηση εργασίας με θέμα το πρόγραμμα των Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμεΑ, που θα υλοποιηθεί το σχολικό έτος 2024-25.
▶Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, και κατόπιν συνεννόησης του Γενικού Γραμματέα της, Δημήτρη Καφαντάρη, με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.
▶Συμμετείχαν, η Γ.Γ. Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρίνα Στέφου. ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κωνσταντίνος Σωτηράκης, υπηρεσιακά στελέχη της ΚΕΔΕ, στελέχη της Ε.Ε.Τ.Α.Α, και εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΚΔΑΠ.
▶Κατατέθηκαν οι προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί του προγράμματος, ενώ θετική ήταν η ανταπόκριση της Γενικής Γραμματέως Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, Μαρίνας Στέφου.
👉Το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση, στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, την ερχόμενη εβδομάδα, στη Χαλκίδα.
👉Τέλος, στη συνάντηση επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της συνεχούς συνεργασίας μεταξύ ΚΕΔΕ και Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και για σειρά ακόμη σημαντικών προγραμμάτων, που αφορούν την Α΄Βαθμού Αυτοδιοίκηση.