Δ.  Λαγκαδά : Απάντηση Δήμου Λαγκαδά στην Ε’ ΕΛΜΕ για το ζήτημα της μαθήτριας σε αμαξίδιο από το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά

Απάντηση Δήμου Λαγκαδά στην Ε’ ΕΛΜΕ για το ζήτημα της μαθήτριας σε αμαξίδιο από το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά
Η απάντηση …
Με έκπληξη και θλίψη διαπιστώσαμε ότι από την Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, υπήρξε μια ανεξήγητη επίθεση σε βάρος της Διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά και της αρμόδιας σχολικής επιτροπής αναφορικά με μια μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά που είναι Άτομο με Αναπηρία και μετακινείται με αμαξίδιο.
➡️Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η μαθήτρια αδυνατεί να παρακολουθήσει τα μαθήματά της αφού δεν έχει πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας.
➡️Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ευσταθεί, αφού από την αρχή της σχολικής χρονιάς, η μαθήτρια της Γ’ και όχι της Α’ γυμνασίου όπως αναφέρει η Ε’ ΕΛΜΕ μπορεί να παρακολουθεί ισότιμα με τους συμμαθητές της όλα ανεξαιρέτως τα μαθήματα.
➡️Προς αυτή την κατεύθυνση η μαθήτρια μετεγγράφη από το 2ο στο 1ο γυμνάσιο Λαγκαδά ώστε να διευκολυνθεί η προσβασιμότητά της, λόγω του κτηριακού ζητήματος που αντιμετωπίζουν τα δύο σχολεία.
➡️Από εκεί και πέρα, η τάξη της συγκεκριμένης μαθήτριας παρακολουθεί μαθήματα σε αίθουσες που είναι αποκλειστικά σε ισόγειο χώρο.
➡️Όπου χρειάστηκε, εξωτερικά και εσωτερικά τοποθετήθηκαν ράμπες ώστε η μαθήτρια να έχει πρόσβαση παντού.
➡️Ακόμα μεταφέρθηκε η αίθουσα της πληροφορικής και αυτή στο ισόγειο ώστε να έχει πρόσβαση και στο συγκεκριμένο μάθημα.
➡️Τέλος έχει τοποθετηθεί ειδική χημική τουαλέτα ΑμεΑ για να εξυπηρετείται η μαθήτρια.
➡️Τα παραπάνω προσυπογράφει και ο διευθυντής της σχολικής μονάδας που φοιτά η μαθήτρια.
➡️Τέλος να σημειωθεί ότι το σύστημα υποβοήθησης ΑμεΑ που βρίσκεται στο συγκεκριμένο σχολείο και δεν χρησιμοποιείται, πρόκειται να μεταφερθεί σε άλλη σχολική μονάδα ώστε να διευκολύνει την προσβασιμότητα σε άλλους μαθητές.