Δ. Θερμαϊκού : Με μεγάλη επιτυχία και πάνω από 100 βραβευθέντες μαθητές και αθλητές πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Παιδείας 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πάνω από 100 βραβευθέντες μαθητές και αθλητές πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Παιδείας 2024 του Δήμου Θερμαϊκού
Με ανανεωμένο περιεχόμενο, τιμώμενο πρόσωπο τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Στέλιο Μαλακόπουλο και εκατοντάδες βραβευθέντες μαθητές και αθλητές, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου στο αμφιθέατρο του ΚΑΠΠΑ 2000 στην Περαία, η Γιορτή Παιδείας 2024 του Δήμου Θερμαϊκού.
Πάνω από 100 μαθητές και αθλητές του Δήμου Θερμαϊκού που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους κατά το σχολικό έτος 2022-2023, βραβεύτηκαν και εμπνεύστηκαν από τον Στέλιο Μαλακόπουλο, που εκτός από τις επιτυχίες, τα μετάλλια και τα απανωτά παγκόσμια ρεκόρ, αποτελεί την τρανταχτή απόδειξη πως ο άνθρωπος με επιμονή και προσπάθεια μπορεί να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και δυσκολία. Ο Στέλιος Μαλακόπουλος είναι παγκόσμιος πρωταθλητής του στίβου, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο άλμα εις μήκος κατηγορίας Τ62, η οποία αφορά αθλητές που έχουν υποστεί διπλό ακρωτηριασμό κάτω από το γόνατο.
Η αυλαία της Γιορτής Παιδείας άνοιξε με τον μουσικό όμιλο του 1ου ΓΕΛ Θερμαϊκού,που ξεσήκωσε το κοινό. Με 1η θέση στο κομμάτι της μουσικής στους Αγώνες Τέχνης των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, που διοργανώθηκαν το Μάρτιο του 2024 και συμμετοχή στην πρόσφατη Λευκή Νύχτα του Δήμου Θερμαϊκού, προβλέπεται ότι έχουν λαμπρό μέλλον μπροστά τους.
Πρωτότυπη και καινοτόμα ήταν και η παρουσίαση της κατασκευής του Μετρητή Πλαστικών Καπακιών Cup o-Meter από τους μαθητές του Ομίλου STEM& Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Γυμνασίου Επανομής,που διακρίθηκε στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής. Υπεύθυνοι του προγράμματος οι κ.κ. Δημήτρης Τσιόπτσιας και Σπυρίδων Γκαλένης.
Αρωγοί στην προσπάθεια και επιτυχία των μαθητών ήταν το Κτήμα Γεροβασιλείου με τη γενναιόδωρη οικονομική προσφορά του προς τους πέντε πρώτους εισακτέους στις Πανελλήνιες του 2023 και η Skies Aviation Academy, η σχολή εκπαίδευσης χειριστών αεροσκαφών στην Περαία, ιδιοκτησίας του Πασχάλη Σαμαρά, με μία υποτροφία που ξεπερνά σε κόστος τις 30.000€ για όποιον ενδιαφέρεταινα γίνει πιλότος. Επιπλέον, μετά από κλήρωση, δόθηκαν δύο επιταγές σε ισάριθμους μαθητές για μια πρωτόγνωρη εμπειρία προσομοίωσης πτήσης σε έναν από τους πιο προηγμένους εξομοιωτές πτήσεων, ευγενική χορηγία του κ. Πασχάλη Σαμαρά.
Ο Δήμος Θερμαϊκού ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνετέλεσαν στο άρτιο αποτέλεσμα της Γιορτής Παιδείας 2024 και ιδιαίτερα τους εθελεοντές της Εθελοντική Ομάδα Πολ. Προστ. Δήμου Θερμαϊκού (ΕΘΟΠΑΚ) και της Εθελοντικής Ομάδας Πολ. Προστ. και Αντιμετώπισης Καταστρ. Επανομής (ΕΘ.Ο.Π.Π.Α.Κ.Ε).