Δ.Θερμαικού : Κάθε μέρα και ένα νέο έργο επιτυγχάνεται στο Δήμο Θερμαϊκού.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
Η σημαντικότερη προϋπόθεση για αναβάθμιση των συνθηκών ποιοτικής διαβίωσης των πολιτών και ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων εξασφαλίσθηκε.
Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 σε συνάντηση που έλαβε χώρα στο Γραφείο Δημάρχου Θερμαϊκού υπεγράφη συμφωνία «Μνημόνιο Συνεργασίας», που στόχο έχει τη σύνδεση του Δήμου Θερμαϊκού με το δίκτυο ύδρευσης της Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε.. Και είναι διπλό το όφελος αυτής της συμφωνίας, από τη μια η παροχή στους πολίτες με νερό καθαρό, ασφαλές και συνεχές από τις πηγές Αραβησσού και τον ποταμό Αλιάκμονα και από την άλλη η βιωσιμότητα του υδατικού αποθέματος, δίνοντας τέλος στην υπεράντληση των υπόγειων αποθεμάτων. Τα υπόγεια υδατικά συστήματα που απαντούν στο Δήμο Θερμαϊκού έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα λόγω της μη ικανής διαθέσιμης ποσότητας (ΥΠΕΝ, Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής, 2015).
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. κ. Άνθιμος Αμανατίδης δήλωσε: “Η εταιρεία μας υλοποιεί ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα την περίοδο 2020 – 2026 για την ενίσχυση των υποδομών της, με απώτερο στόχο να εξασφαλίσουμε μια μητροπολιτική Θεσσαλονίκη πιο βιώσιμη και πιο ανθεκτική απέναντι στην κλιματική κρίση. Μέρος αυτής της στόχευσης είναι και η προμήθεια με ασφαλές, υγιεινό νερό των περιοχών που δεν διαθέτουν καλής ποιότητας ύδατα, όπως ο Δήμος Θερμαϊκού. Το έργο-αιχμή του επενδυτικού μας προγράμματος, η επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης, θα μας δώσει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα να επεκτείνουμε την περιοχή ευθύνης μας. Με τη σημερινή συμφωνία βάζουμε τις βάσεις για την εξέλιξη αυτήν στον Δήμο Θερμαϊκού”, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε. Άνθιμος Αμανατίδης.
Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιώργος Τσαμασλής δήλωσε: «Θέλουμε έναν σύγχρονο Δήμο , όπου οι δραστηριότητας των πολιτών μας, οικιακή, αγροτική, τουριστική, βιομηχανική και η τεχνολογική ανάπτυξη – ανάπτυξη του THESS INTEC θα συνυπάρχουν και θα μπορούν να επεκτείνονται. Το κλειδί στην ανάπτυξη αυτών των δράσεων είναι το νερό και εμείς από την πρώτη μας μέρα ως διοίκηση θέσαμε ως στόχο τη συνεργασία του Δήμου Θερμαϊκού με την Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. και τον πετύχαμε, μοχλός ανάπτυξης για την κοινωνία του Τόπου μας».
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από την Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. , ο Πρόεδρος κ. Άγις Παπαδόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Άνθιμος Αμανατίδης, ο Νομικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Στεργιόπουλος και η κ. Σοφία Αμμανατίδου και από το Δήμο Θερμαϊκού, ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Τσαμασλής, η Γενική Γραμματέας του Δήμου κ. Κωνσταντία – Άναστασία Κασάπη, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θερμαϊκού κ. Ιωάννης Βογιατζής και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Ε.Υ.Α. Θερμαϊκού κ. Νικολέττα Ουζγούρογλου.