δ. ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ : Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις / Σε ισχύ από την 1η Ιουλίου

Απαγορευτικό στην κυκλοφορία των ΙΧ στους παραλιακούς δρόμους της Αγίας Τριάδας και της Μηχανιώνας, καθώς και στο νέο πάρκο Επανομής βάζει ο Δήμος Θερμαϊκού.
Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την πιλοτική εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουλίου και για όλη την υπόλοιπη θερινή περίοδο. Στόχος της παρέμβασης είναι να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που κατακλύζουν τις πλέον δημοφιλείς το καλοκαίρι περιοχές των τριών δημοτικών ενοτήτων, όπως και τα καταστήματα της περιοχής και πρωτίστως να διαμορφωθούν ασφαλείς συνθήκες για τα παιδιά.
Τα σημεία και οι ώρες
Στη Δημοτική Κοινότητα της Αγίας Τριάδας αποκλείονται τα αυτοκίνητα σε τμήμα της παραλιακής οδού Λ. Οικονομίου, από το ύψος της οδού Νεαπόλεως έως το ύψος της οδού Κολοκοτρώνη, το οποίο θα ανοίγει από τις 02:00 έως τις 10:00, προκειμένου να γίνεται η τροφοδοσία των καταστημάτων. Επιπλέον, θα πεζοδρομηθεί το τμήμα της οδού 28ης Οκτωβρίου, που ορίζεται από τις οδούς Αγίας Τριάδας και Παπαφλέσσα, από τις 6 το απόγευμα έως και τα μεσάνυχτα.
Αντίστοιχα στη Νέα Μηχανιώνα θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και των δικύκλων σε τμήμα της παραλιακής οδού Πολυτεχνείου και σε τμήμα της Πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως κατά τις ώρες 18:00 έως 01:00, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος τυχόν ατυχημάτων και να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ασφάλεια για ενήλικες και παιδιά, που συγκεντρώνονται καθημερινά στα καταστήματα εστίασης της περιοχής. H άνοδος των οχημάτων προς την πλατεία από την οδό Πολυτεχνείου θα παραμείνει ανοιχτή για να κινούνται τα οχήματα, καθώς, σύμφωνα με τη διοίκηση, δεν μπορεί να κλείσει ο δρόμος από το λιμάνι, ωστόσο προβλέπεται να τοποθετηθεί σήμανση και σηματοδότηση, προκειμένου να αποτραπεί κατά το δυνατόν η κυκλοφορία των οχημάτων.
Ανάλογες παρεμβάσεις προβλέπονται και στο Νέο Πάρκο Επανομής, που θα λειτουργεί ως πεζόδρομος από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, μόνο όμως τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του καλοκαιριού.
Ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός
Οι πεζοδρομήσεις εφαρμόζονται πιλοτικά, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι λειτουργικές, ώστε να καθιερωθούν και να επεκταθούν. Στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι η εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης, με την οποία θα καθοριστούν οι απαιτούμενες αλλαγές και παρεμβάσεις για την καλύτερη κίνηση σε όλες τις δημοτικές κοινότητες και ιδιαίτερα στην Περαία, που είναι και η πλέον πολυσύχναστη περιοχή του δήμου.
«Οι πεζοδρομήσεις γίνονται στην παραλία της Αγίας Τριάδας, στο Νέο Πάρκο Επανομής και στην πλατεία της Μηχανιώνας. Στα σημεία αυτά δεν δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα, αντιθέτως εξυπηρετείται ο κόσμος που συνωστίζεται και γεμίζει τα μαγαζιά και κυρίως τα παιδιά που παίζουν», είπε στη Voria.gr ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Θοδωρής Τζέκος και πρόσθεσε: «Έχουμε στο πρόγραμμα να κάνουμε κυκλοφοριακές μελέτες για να σχεδιάσουμε συνολικά τις ρυθμίσεις και ειδικότερα για την Περαία, όπου εξετάζουμε κάποιες μονοδρομήσεις. Αυτό είναι πιο μακροπρόθεσμο σχέδιο, που θα μας δώσει τη συνολική εικόνα των απαιτούμενων παρεμβάσεων».