Δ. ΔΕΛΤΑ : Το νέο υπερσύγχρονο πολυμηχάνημα του δήμου Δέλτα

Η επίσκεψη του δημάρχου στη Διεύθυνση Καθαριότητας

Με ένα υπερσύγχρονο καινούργιο πολυμηχάνημα ενισχύεται ο στόλος του Δήμου Δέλτα.
Το πολυμηχάνημα μάρκας Mercedes τύπου unimog φέρει εξαρτήματα κοπής απομάκρυνσης και κατακερματισμού, χόρτων και κλαδιών, μαχαίρι αποχιονισμού και «αλατιέρα», για ρίψη ειδικού αλατιού για τα χιόνια. Παράλληλα μπορεί να ενισχυθεί με μια σειρά άλλων εξαρτημάτων.
Ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης επισκέφτηκε τον «όρχο» της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και επιθεώρησε το νέο μηχάνημα που ενώ ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Κυριακίδη και τους διευθυντές των αρμοδίων υπηρεσιών Στάθη Καρανταίδη και Γρηγόρη Σαλανίδη για τον προγραμματισμό λειτουργίας του και τις δυνατότητες του.
«Είναι ένα μηχάνημα απολύτως απαραίτητο για τις υπηρεσίες του Δήμου Δέλτα που σηματοδοτεί και την προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό του στόλου των οχημάτων με αυτοκίνητα πολυεργαλεία με χαμηλό κόστος λειτουργίας και μεγάλη αποτελεσματικότητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές δράσεις και να λειτουργήσει κάτω από αντίξοες συνθήκες ενώ έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ακόμη και μέσα σε ποτάμι» τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης.
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης, παρέλαβε τα κλειδιά του μηχανήματος την περασμένη εβδομάδα τόνισε ότι το εύρος των λειτουργιών και των δυνατοτήτων του μηχανήματος θα συμβάλλουν τα μέγιστα στον αποτελεσματικό σχεδιασμό του καθαρισμού της περιοχής από χόρτα και κλαδιά καθώς μπορεί να μπει μέσα στις κοινότητες και στους στενούς δρόμους με ευκολία.
Το unimog έχει ήδη ενταχθεί στον στόλο της υπηρεσίας καθαριότητας και θα χρησιμοποιηθεί αρχικά στο κόψιμο κλαδιών και χόρτων από τα πρανή του δρόμου σε όλες τις κοινότητες ενισχύοντας αποτελεσματικά την προσπάθεια των υπαλλήλων της καθαριότητας συμβατικών μέσων καθαρισμού.
Παράλληλα μπορεί να ενταχθεί και στον σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας για τον αποχιονισμό και τον καθαρισμό των δρόμων στο δήμο Δέλτα.
Η χρηματοδότηση για την αγορά του μηχανήματος κόστους 296.720 ευρώ προήλθε εξ ολοκλήρου από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Αρχικά είχε εγκριθεί χρηματοδότηση 96.270 ευρώ για την αγορά μεταχειρισμένου μηχανήματος παλαιού τύπου. Μετά από διαβουλεύσεις έγινε δεκτό το αίτημα του Δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη και της Διοίκησης του Δήμου για αύξηση της χρηματοδότησης προκειμένου να επιτευχθεί η αγορά καινούργιου μηχανήματος νέας τεχνολογίας που θα είναι «αξιόμαχο» για πολλά χρόνια χωρίς να απαιτείται η διαρκής πολυέξοδη συντήρησή του και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής.