Δ.ΔΕΛΤΑ :  Η ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου του Δήμου Δέλτα, την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024, παρουσία της νέας δημάρχου Γερακίνας Μπισμπινά. Στον σύντομο χαιρετισμό της η δήμαρχος σημείωσε με την ευκαιρία της έναρξης της θητείας της ότι «εύχομαι το νέο έτος να είναι έτος ειρήνης, αγάπης και να είμαστε όλοι υγιείς. Ως νέα διοίκηση όμως αποσκοπούμε να είναι και ένα έτος αλλαγής, προόδου και δημιουργίας για τον Δήμο Δέλτα[…]πρέπει να δώσουμε ΜΑΖΙ τον καλύτερό μας εαυτό για να μπορέσουμε να πετύχουμε την αποστολή μας, που δεν είναι άλλη από την βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας.
Όλοι μας βρισκόμαστε εδώ και υπηρετούμε το θεσμό της αυτοδιοίκησης με μοναδική αποστολή να είμαστε δίπλα στον δημότη. Πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, ΌΛΟΙ, πως ο Δήμος λογοδοτεί στον πολίτη. Οφείλουμε λοιπόν να του δώσουμε σημασία, να τον ακούσουμε με σεβασμό και να του μιλήσουμε με ευγένεια και με
χαμόγελο[…]Μοναδικό μας χρέος και το μοναδικό γραμμάτιο που έχουμε είναι απέναντι στους συνδημότες μας, που με την ψήφο τους μας εμπιστεύτηκαν και μας ανέθεσαν το ύψιστο καθήκον να τους εκπροσωπήσουμε και να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητά τους».
Αναλυτικά η ομιλία της Δημάρχου Δέλτα Γερακίνας Μπισμπινά:
«Κυρίες και Κύριοι,
Αγαπητοί συνεργάτες,
Θέλω, κατ’ αρχάς, να ευχηθώ σε όλους Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το 2024. Εύχομαι το νέο έτος να είναι έτος ειρήνης, αγάπης και να είμαστε όλοι υγιείς. Ως νέα διοίκηση όμως αποσκοπούμε να είναι και ένα έτος αλλαγής, προόδου και δημιουργίας για τον Δήμο Δέλτα. Θέλω αρχικά να σας ενημερώσω πως, πέραν αυτής της καθιερωμένης συνάντησης, η οποία έγινε έχοντας ελάχιστο χρόνο για να οργανωθεί, πρόθεση μου είναι του χρόνου, να κάνουμε και μία εκδήλωση και για τα παιδιά των μελών του Συλλόγου Εργαζομένων, αλλά και να δούμε με την Πρόεδρο, την κα. Κατούδη, και άλλες δράσεις που μπορούμε να συνδιοργανώσουμε.
Όπως θα γνωρίζετε, πριν 12 μέρες αναλάβαμε με την ομάδα μου τα καθήκοντα μας ως νέα διοίκηση. Παρότι το διάστημα είναι πολύ μικρό, στοχεύουμε και προσπαθούμε καθημερινά να είμαστε μαζί σας στις επάλξεις, να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή και να συνδράμουμε και εμείς ως αιρετοί ενεργά στο έργο που έχετε επωμιστεί και στο θεσμό που υπηρετείτε. Αυτό αποτελεί και τη δέσμευσή μας απέναντί σας για τα επόμενα πέντε χρόνια, αφού χωρίς την αγαστή συνεργασία διοίκησης και εργαζομένων ο δήμος μας δεν μπορεί να πάει μπροστά.
Στόχος της διοίκησης μας είναι να ξεκινήσουμε από τα απλά. Τα ζητήματα της καθημερινότητας, τα οποία δυστυχώς φαντάζουν πλέον για το δήμο μας ως η πιο δύσκολη αποστολή του. Εστιάζουμε λοιπόν, πρώτα απ’ όλα, στους τομείς της καθαριότητας και του πρασίνου, ιδιαίτερα σε περιοχές του δήμου που έχουν αγνοηθεί επιδεικτικά, στην άμεση επίλυση τεχνικών προβλημάτων που χρονίζουν και σε μία ολοκληρωμένη προσέγγιση όσον αφορά την διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Στόχος μας, όπως είπα πολλές φορές προεκλογικά, είναι να φέρουμε την «Επανάσταση του Αυτονόητου» ξεκινώντας από
τα καίρια ζητήματα που παραμένουν άλυτα επί σειρά διοικήσεων και προχωρώντας σταδιακά σε μεγαλύτερα έργα και πολιτικές.
Φυσικά, το έργο αυτό γνωρίζουμε πως δεν θα είναι εύκολο. Έχοντας ξεκινήσει να συνομιλώ μαζί σας, αλλά και με τους πολίτες του δήμου μας καιρό πριν, γνωρίζω πολύ καλά πως τα προβλήματα είναι πολλά. Γνωρίζω πως σε αρκετές Διευθύνσεις του δήμου μας, λόγω των ελάχιστων προσλήψεων τα τελευταία χρόνια και της εφαρμογής του μέτρου της κινητικότητας, το προσωπικό δεν επαρκεί, για να υλοποιήσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα μεγάλες αλλαγές στο δήμο μας. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, πως δεν οφείλουμε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε.
Πρώτα εμείς σαν διοίκηση οφείλουμε να μεριμνήσουμε, να πιέσουμε με κάθε τρόπο για να λυθούν τα ζητήματα υποστελέχωσης και να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες για ανθρώπινο δυναμικό. Έπειτα, πρέπει να δώσουμε ΜΑΖΙ τον καλύτερό μας εαυτό για να μπορέσουμε να πετύχουμε την αποστολή μας, που δεν είναι άλλη από την βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας. Πρέπει να θυμόμαστε πως όλοι μας βρισκόμαστε εδώ και υπηρετούμε το θεσμό της αυτοδιοίκησης με μοναδική αποστολή να είμαστε δίπλα στον δημότη.
Πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, ΌΛΟΙ, πως ο Δήμος λογοδοτεί στον πολίτη. Οφείλουμε λοιπόν να του δώσουμε σημασία, να τον ακούσουμε με σεβασμό και να του μιλήσουμε με ευγένεια και με χαμόγελο. Αν έχει δίκιο να τον εξυπηρετήσουμε όσο πιο άμεσα μπορούμε. Αν έχει άδικο να τον βοηθήσουμε να το καταλάβει. Να του εξηγήσουμε απλά και κατανοητά το τι πρέπει να κάνει και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει. Δεν πρέπει άλλωστε να λησμονούμε πως οι καιροί είναι δύσκολοι. Πως πολλοί από αυτούς που καλούμαστε να εξυπηρετήσουμε είναι άνεργοι, δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, δυσκολεύονται να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Ζητώ λοιπόν από όλους, συμπεριλαμβανομένων των αιρετών, να έχουμε τα παραπάνω υπόψιν, ΔΙΑΡΚΩΣ, και να σεβόμαστε τον θεσμό που υπηρετούμε αλλά και την ίδια μας την εργασία. Παράλληλα θέλω να σας μεταφέρω και τις σκέψεις μου σχετικά με τις πρόσφατες μεταβολές και μετακινήσεις ορισμένων υπαλλήλων. Γνωρίζω ότι είναι ένα θέμα ευαίσθητο, παρότι η όλη διαδικασία έγινε με γνώμονα να μην υπάρξουν μεταβολές που θα πλήξουν οικονομικά και βαθμολογικά εργαζομένους, υποβαθμίζοντάς τους και στερώντας από αυτούς και τις οικογένειές τους πόρους σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο για τη χώρα μας.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω όλους πως οι μετακινήσεις αυτές έγιναν με μοναδικό στόχο να καταστεί ο Δήμος μας λειτουργικός και δεν είναι παρά το πρώτο βήμα προς το νέο μοντέλο διοίκησης που επιθυμούμε να εφαρμόσουμε. Άλλωστε, όπως πολύ καλά γνωρίζετε η πόρτα μου είναι ανοιχτή για όλους και ήδη έχω δει και έχω ακούσει πολλούς από εσάς, αφουγκραζόμενη τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σας. Δεδομένου ότι δεν αρνήθηκα ακρόαση σε κανένα, με στεναχώρησε ιδιαίτερα το γεγονός πως ορισμένοι, αντί να έρθουν και να συνομιλήσουμε κατ’ ίδιαν για τις ενδεχόμενες ενστάσεις που μπορεί να έχουν, επέλεξαν να προβούν σε μεθοδεύσεις μια άλλης εποχής, προσπαθώντας να ασκήσουν πιέσεις, τρέφοντας έτσι τον νεποτισμό που μαστίζει τη χώρα μας. Θέλω, ωστόσο, να επισημάνω σε
όλους πως αυτή η διοίκηση δεν έχει να ξεπληρώσει κανένα πολιτικό γραμμάτιο και δεν υπέχουμε καμίας υποχρέωσης απέναντι σε μέλη του κοινοβουλίου.
Θέλω να θυμάστε όλοι πως μοναδικό μας χρέος και το μοναδικό γραμμάτιο που έχουμε είναι απέναντι στους συνδημότες μας, που με την ψήφο τους μας εμπιστεύτηκαν και μας ανέθεσαν το ύψιστο καθήκον να τους εκπροσωπήσουμε και να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητά τους. Να κάνουμε καλύτερη και τη δική μας καθημερινότητα, καθώς ο κόπος και η δουλειά μας επηρεάζει και εμάς, αιρετούς και υπηρεσιακούς, ανεξαρτήτως σε ποιο κομμάτι του δήμου εργαζόμαστε. Εμείς σας υπολογίζουμε όλους, μόνιμους, συμβασιούχους και όλους τους εργαζομένους, και σας θέλουμε δίπλα μας. Να καλωσορίσω ακόμη και όλους τους εργαζομένους του ΚΠΟΔΔ που πλέον γίνονται υπάλληλοι του Δήμου.
Σας εμπιστευόμαστε, σας πιστεύουμε, στηριζόμαστε στις γνώσεις σας και είμαστε σίγουροι ότι πέρα από τις όποιες δυσκολίες όλα θα πάνε καλά. Γιατί μόνο άμα συνεργαστούμε και μπορέσουμε και ξεφύγουμε από τις πρακτικές του παρελθόντος θα μπορέσει ο Δήμος Δέλτα να πάει μπροστά. Θα ήθελα επίσης να σας πω, με κάθε ειλικρίνεια, ότι η Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά είμαστε δίπλα σας, είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ σε κάθε σας πρόβλημα. Η πόρτα η δική μου αλλά και των συνεργατών μου είναι ανοιχτή για όλους και είμαστε εδώ, για να συζητήσουμε το καθετί που σας απασχολεί. Κλείνοντας λοιπόν, θα ήθελα για μία ακόμη φορά να σας ευχαριστήσω για την πολύτιμη συνεισφορά σας και να σας ευχηθώ, εσάς και τις οικογένειες σας, να έχετε μία όμορφη, δημιουργική και ευτυχισμένη χρονιά. Να είστε καλά!»