Δ.Δέλτα : Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2022

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα στη μεικτή συνεδρίαση που έγινε δια ζώσης και από τηλεδιάσκεψη ενέκρινε τον προϋπολογισμό εσόδων – εξόδων του οικονομικού έτους 2022 ύψους 62.138.522 εκατ ευρώ
Ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης χαρακτήρισε απόλυτα ισοσκελισμένο και δίκαιο τον προϋπολογισμό που σηματοδοτεί την αναπτυξιακή πορεία του δήμου για την επόμενη χρονιά.
«Ο προϋπολογισμός αποτυπώνει την διαφάνεια, την δικαιοσύνη και την χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και για ακόμη μια χρονιά αποδεικνύει την ορθή διαχείριση της διοίκησης που έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν απόλυτα νοικοκυρεμένο δήμο χωρίς χρέη προς τρίτους και με αρκετά διαθέσιμα. Και ο φετινός προϋπολογισμός έχει στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και είναι άρτια κατανεμημένος σε όλες τις κοινότητες του ΔήμουΔέλτα» υπογράμμισε ο κ Ιωαννίδης.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομική υπηρεσία λόγω της υποστελέχωσης ενώ εξήρε το ζήλο των υπαλλήλων και της προϊσταμένης της υπηρεσίας που παρά τις αντιξοότητες κατάφεραν να καταρτίσουν το σχέδιο έγκαιρα ώστε να ψηφιστεί πριν το τέλος του έτους.
«Παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις σε μια δύσκολη συγκυρία έχουμε καταφέρει να αποκτήσουμε μια καλή εισροή εσόδων από οφειλές προς τον δήμο που καταγράφονται από το 2016, τόνισε ο κ Ιωαννίδης.
Στην εισήγηση της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Χρύσα Γεωργιάδου αναφέρθηκε στα απολογιστικά στοιχεία των τριμήνων που δείχνουν αύξηση εσόδων και στοιχειοθετούν την πρόθεση των οικονομικών υπηρεσιών για το 2022 ώστε να αποπληρωθούν χρέη ετών προς το Δήμο. «Αποτυπώνεται ξεκάθαρα το κύριο μέλημα μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και γιαυτό το λόγο δίνουμε βαρύτητα στην καθαριότητα και στα έργα καθημερινότητας» τόνισε η κ Γεωργιάδου και συμπλήρωσε ότι φέτος για πρώτη φορά μετά το 2011 θα θεσπιστούν τέλη κοιμητηρίων που θα είναι αναλογικά για κάθε κοινότητα , ώστε ο Δήμος να εναρμονιστεί με τους νόμους. Η κ Γεωργιάδου ευχαρίστησε όλους τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών αλλά και των Διευθύνσεων Διοικητικών Υπηρεσιών για τη συμβολή τους στην κατάρτιση του σχεδίου προϋπολογισμού.
Αναλύοντας τα στοιχεία του προϋπολογισμού τα οποία παρουσίασε στο σώμα των δημοτικών συμβούλων προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών Ελένη Κακαρκίδου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι το σχέδιο προϋπολογισμού που κατατίθεται προς ψήφιση έχει αξιολογηθεί θετικά από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ και βρέθηκε ότι πληροί όλα τα κριτήρια αξιολόγησης και είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών.