δ. Δέλτα : Παρέμβαση Γιουτίκα  στη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου

Λύση για την απορρύπανση των δυτικών ακτών του Θερμαϊκού Κόλπου, όπου η άμπωτη αποκάλυψε ελαστικά και πλαστικά θαμμένα στο θαλάσσσιο πυθμένα, δίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας.
Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες, το φυσικό φαινόμενο της μετακίνησης των υδάτων έγινε αφορμή για να εντοπιστεί εκτεταμένη ρύπανση του θαλάσσιου βυθού από τις ενέργειες ασυνείδητων στο ύψος της λιμνοθάλασσας του Καλοχωρίου.
Άμεσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Γιουτίκας, μετέβη επιτόπου και ανέλαβε πρωτοβουλία για την απομάκρυνση όλων των άχρηστων υλικών.
Συγκεκριμένα, ήρθε σε συνεννόηση με την ανάδοχο εταιρία που έχει αναλάβει τις εργασίες καθαρισμού και εξυγίανσης του δυτικού παράκτιου μετώπου της Θεσσαλονίκης, η οποία αν και δεν εμπίπτει στις συμβατικές της υποχρεώσεις, δήλωσε πρόθυμη να συμβάλλει στην απορρύπανση του θαλάσσιου βυθού.
Η επιχείρηση καθαρισμού έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, σε έκταση τριών χιλιομέτρων κατά μήκος του παράκτιου μετώπου, μεταξύ των εκβολών του Γαλλικού ποταμού και της Λιμνοθάλασσας του Καλοχωρίου.
Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, τα συνεργεία θα ενεργούν από τις 8.00 το πρωί προκειμένου να εκμεταλλευτούν την άμπωτη και για όσο διαρκεί αυτή.