Δ.Δέλτα : Επιτροπη Αγώνα Διαβατων Μαγνησιας – Ψήφισμα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΔΔ
Η δημοτική αρχή και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ αγνόησαν τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας, που οδήγησαν στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στην απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΔΔ. Όχι μόνο δεν προχώρησαν στην αφαίρεση του ειδικού τέλους 80% από τους υπέρογκους λογαριασμούς που εκδόθηκαν για τα έτη 2013- 2017, αλλά σήμερα ζητούν την πλήρη αποπληρωμή τους με τόκους και προσαυξήσεις! Ταυτόχρονα φέρνουν νέα τιμολογιακή πολιτική με τεράστιες αυξήσεις στην κατανάλωση νερού, οι οποίες στα οικιακά τιμολόγια ξεκινούν από 43% στις μικρές καταναλώσεις και φτάνουν στο 183% για τις καταναλώσεις άνω των 100 κυβικών (η χρέωση γίνεται ανά εξάμηνο).
Στο ποσό αυτό προστίθεται τέλος αποχέτευσης 40% συν ΦΠΑ και στο τέλος αποχέτευσης και στο ποσό της κατανάλωσης. Ενώ σε κάθε λογαριασμό θα προστίθεται και πάγιο τέλος ύδρευσης το οποίο αυξάνεται κατά 50%!
Οι κτηνοτρόφοι που με την προηγούμενη τιμολογιακή πολιτική πλήρωναν 0,15 ευρώ το κυβικό ανεξαρτήτως κατανάλωσης τώρα καλούνται να πληρώσουν 0,60 ευρώ για κατανάλωση ως 50 κυβικά, 0,70 ευρώ για κατανάλωση από 51-100 κυβικά και 1,50 ευρώ για κατανάλωση άνω των 100 κυβικών!!!
Η νέα δημοτική αρχή συνεχίζει την ίδια φορομπηχτική πολιτική με την προηγούμενη, πατώντας πάνω στο νομοθετικό πλαίσιο που έφτιαξαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, που αντιμετωπίζει το νερό ως εμπόρευμα και μάλιστα ακριβό.
Σε μια εποχή που τα λαϊκά νοικοκυριά δυσκολεύονται να καλύψουν τις ανάγκες τους, είναι πρόκληση η στάση αυτή της δημοτικής αρχής και της ΔΕΥΑΔΔ.
Ζητούμε την άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα θέματα αυτά.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
– Την υλοποίηση των αποφάσεων 2/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου και 9/2019 του ΔΣ της ΔΕΥΑΔΔ για την αφαίρεση του 80% από τους λογαριασμούς ύδρευσης των ετών 2013-2017 του Εχεδώρου. Να διαγραφούν οι τόκοι και οι προσαυξήσεις. Να επιστραφούν τα αντίστοιχα ποσά σε όσους τα έχουν πληρώσει
– Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΔ. Να ακυρωθεί η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΔΔ.
– Να καταργηθεί το τέλος επανασύνδεσης για όσους καταναλωτές τους έγινε διακοπή.
– Καμία διακοπή νερού σε λαϊκές οικογένειες και ειδικά σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, εργαζόμενους σε αναστολή, αυτοαπασχολούμενους με κλειστά μαγαζιά, που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να το πληρώσουν.
– Χρηματοδότηση για την κατασκευή υποδομών ύδρευσης, αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας από τον κρατικό προϋπολογισμό
Επιτροπη Αγώνα Διαβατων – Μαγνησιας