δ. Δέλτα : Επίσκεψη Αλ.Τσίπρα στη Σίνδο

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται , ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ.Τσίπρας θα πραγματοποιήσει στις 11:00 περιοδεία στην κεντρική αγορά της Καλαμαριάς, ενώ στις 12:00 θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) και πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης (ΕΝΒΕΘ) Θέμη Κιουρτζή, και τον αντιπρόεδρο της ΕΝΒΕΘ Χρήστο Σταυράκη.
Τέλος, στις 13:30 θα επισκεφτεί το εργοστάσιο της ελληνικής εταιρείας Ohonos Snack, στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου.

Τις εγκαταστάσεις της εταιρίας

Ohonos Snack επισκέφθηκε 

ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρα

Τις εγκαταστάσεις της εταιρίας Ohonos Snack, στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νώντας Όχονος, είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι «έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών και της ενέργειας».
Οι αυξήσεις στα λάδια έφτασαν στο 100% και το 150% σε πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν για την παραγωγή των προϊόντων (πατατάκια, γαριδάκια, κρουασάν κ.ά.), ο λογαριασμός του γκαζιού έχει εξαπλασιαστεί σε σχέση με τον Μάιο του 2021, ενώ αυξημένος είναι και ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τον κ. Όχονο, ο οποίος σημείωσε πως αυτή η κατάσταση δημιουργεί προβλήματα και στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.
«Είμαι 40 χρόνια στον χώρο και πρώτη φορά βλέπω μία τόσο ανεξέλεγκτη κατάσταση. Αν συνεχιστεί κινδυνεύουμε να έχουμε και υπαρξιακό πρόβλημα», τόνισε.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε ανησυχία για το πώς θα αντιδράσουν επιχειρήσεις που δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος και ίσως προχωρήσουν σε μείωση των θέσεων εργασίας ή ακόμα και σε κλείσιμο.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεναγήθηκε στο εργοστάσιο, είδε τα στάδια παραγωγής και συνομίλησε με αρκετούς εργαζόμενους. Τους ρώτησε πώς τα βγάζουν πέρα με την ακρίβεια και άκουσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ενώ φωτογραφήθηκε μαζί τους. Μία εκ των εργαζομένων τού πρόσφερε ανθοδέσμη και του ευχήθηκε «χρόνια πολλά» για την ονομαστική εορτή του.