δ.Δέλτα : Δημοτικό συμβούλιο / Τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα και κατά πλειοψηφία

Γιάννης Ιωαννίδης:

“Χαράτσι το τέλος ταφής αποβλήτων…” 

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγή  στη μνήμη του Θεοδώρου Δαλακούρα, ενός δημότη που απεβίωσε την Τετάρτη, άρχισε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Δέλτα.
«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα μελαγχολική ημέρα.. Ενας δικός μας άνθρωπος ένας φίλος του τόπου μας, ενας έμπειρος αυτοδιοικητικός έφυγε από τη ζωή. Ένας άνθρωπος που προσέφερε με ανιδιοτέλεια και υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης στην εξέλιξη του δήμου Χαλάστρας και στον πολιτισμό μέσα από τον ΚΠΟΔΔ δεν είναι πια κοντά μας. Εύχομαι δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια του. Καλο Παράδεισο φίλε Θοδωρε», τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης στην εισήγηση του.
 Ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα εκτός ημερήσιας διάταξης για την επιβολή του τέλους ταφής αποβλήτων που αποφασίστηκε να τεθεί σε ισχύ σε μια επιβαρυμένη οικονομικά περίοδο για την Αυτοδιοίκηση, με την ακρίβεια στην  ενέργεια να καλπάζει. «Είναι ένα ακόμη χαράτσι που αποδεικνύει την συρρίκνωση της αυτονομίας και της αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης.  Επιβάλλουν 20 ευρώ στον τόνο στα απόβλητα (15 στα ανεπεξέργαστα 5 στα επεξεργασμένα) κάθε χρόνο με κλιμακωτή αύξηση. Αυτά τα ποσά θα επιβαρύνουν με περίπου 430.000 ευρώ το χρόνο τον προϋπολογισμό του δήμου μας αναγκάζοντας μας να διαχειριζόμαστε αναιμικούς προϋπολογισμούς.
 Την ίδια ώρα δεν  μας παραχωρούν κάδους ανακύκλωσης εδώ και τρία χρόνια» σημείωσε ο κ Ιωαννίδης και συμπλήρωσε ότι αυτό το κόστος θα επιχειρήσουμε να μην  μετακυλήσει στους πολίτες που ούτως ή άλλως ζουν με όλες τις αυξήσεις να τους επιβαρύνουν.
Ο κ Ιωαννίδης τόνισε ότι θα συνεχίσει  η πολιτική παγώματος και μείωσης των δημοτικών τελών για τη διευκόλυνση των πολιτών.
 Στην ίδια συνεδρίαση, συζητήθηκε και το θέμα της εύρυθμης λειτουργίας του ΚΠΟΔΔ (Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα) μετά από αίτημα του σωματείου εργαζομένων του Δήμου.
Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον πρόεδρο του ΚΠΟΔΔ Αλέξανδρο Διαμαντόπουλο να καταθέσει προϋπολογισμό μέχρι τη Δευτέρα 28 Μαρτίου.
Ο κ Ιωαννίδης  διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες νόμιμες  ενέργειες  ώστε να μην υπάρχει  κανένας κίνδυνος στην ομαλή ροή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Οργανισμού, παρά τις όποιες ανησυχίες.
Παράλληλα δόθηκαν στον πρόεδρο και την  διοίκηση του ΚΠΟΔΔ, σαφείς οδηγίες για άμεση σύνταξη  ενός επιχειρηματικού προγράμματος που να περιλαμβάνει ολοκλήρωση και διεκπεραίωση του σχεδιασμού τροφοδοσία και  των εργασιών συντήρησης των παιδικών σταθμών, ώστε μέχρι το καλοκαίρι να αποκατασταθούν τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν καθώς και του ανοιχτού διαγωνισμού πυρασφάλειας των σταθμών ώστε να αδειοδοτηθούν ομαλά σύμφωνα με τον νόμο του 2017
 Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και τα  θέματα ημερήσιας διάταξης τα οποία υπερψηφίστηκαν ομόφωνα και κατά πλειοψηφία.