Δ.ΒΟΛΒΗΣ – Κ. ΓΙΟΥΤΙΚΑΣ : ” Προχωρούμε με ταχύτητα στην αποκατάσταση του οδικού άξονα…”

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες ανακατασκευής του οδικού δικτύου που συνδέει τον Σταυρό με την Ολυμπιάδα και τις Μονές του Αγίου Όρους, μετά την υπογραφή από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Κώστα Γιουτίκα, της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου. Πρόκειται για έναν δρόμο με συνεχή κυκλοφορία, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και χρόνια προβλήματα. Το οδόστρωμα έχει σε πολλά σημεία υποστεί καθιζήσεις, εξαιτίας της υπόγειας διάβρωσης από τη θάλασσα, ενώ σε άλλα σημεία ο ασφαλτοτάπητας έχει αποξηλωθεί, καθώς όμβρια ύδατα και φερτά υλικά από τους γύρω ορεινούς όγκους εγκλωβίζονται στο οδόστρωμα, ακόμη και σε ήπιες βροχοπτώσεις.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τις εργασίες που προβλέπονται θα ανακατασκευαστεί το οδικό δίκτυο με αντιολισθηρή άσφαλτο σε όλα τα επικίνδυνα και προβληματικά σημεία του, θα ενισχυθούν τα τοιχία προστασίας του από τη διάβρωση και τους κυματισμούς της θάλασσας, θα ενισχυθούν τα στηθαία ασφαλείας, ενώ στα υψηλότερα σημεία του θα κατασκευαστεί και δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων. Το έργο χρηματοδοτείται με 800.000 ευρώ από το Τεχνικό Πρόγραμμα της ΠΚΜ.
«Προχωρούμε με ταχύτητα στην αποκατάσταση του οδικού άξονα σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης. Με τις πολυεπίπεδες, εκτεταμένες εργασίες που ξεκινούν στο αμέσως επόμενο διάστημα εξασφαλίζουμε στους κατοίκους του Δήμου Βόλβης, τους Θεσσαλονικείς  που διατηρούν παραθεριστικές κατοικίες στον Σταυρό και την Ολυμπιάδα, τους χιλιάδες επισκέπτες και τους  προσκυνητές στο Άγιο Όρος, ομαλή και απρόσκοπτη κυκλοφορία, καθώς και ασφάλεια στις μετακινήσεις  τους. Η πορεία των εργασιών θα βρίσκεται υπό συνεχή έλεγχο, ώστε ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου, να αποφευχθούν δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου», επισημαίνει ο κ. Γιουτίκας.