ΔΡΥΜΟΣ NEWS : Βρέθηκαν τέσσερα φίδια σε κελάρι για κρασιά ΒΙΝΤΕΟ

Ένα απίστευτα περίεργο σκηνικό απεγκλωβισμού έλαβε χώρα σε ένα κελάρι για κρασιά στην περιοχή του Δρυμού, Θεσσαλονίκης.
Μετά από κλήση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και κατά την επιτόπια έρευνα, η ομάδα Animal Rescue and Defence Squad εντόπισε 4 φίδια του είδους έφιος μήκους περίπου 1,5μ. έκαστο που μάλλον έψαχναν μέρος για να ξεχειμωνιάσουν.
Καθώς η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι απαγορευτική για απελευθέρωση αυτό το διάστημα, τα ζώα θα φιλοξενηθούν στην ομάδα μέχρι την κατάλληλη στιγμή επανατοποθέτησης στην περιοχή.
«Τα φίδια ψάχνουν χώρους να ξεχειμωνιάσουν. Το συγκεκριμένο σκηνικό απεγκλωβισμού είναι απίστευτα περίεργο κι αυτό γιατί τα φίδια δεν έχουν δεσμούς, δεν είναι συγγενείς, άρα δεν μετακινήθηκαν μαζί. Έτυχε να βρεθούν και τα τέσσερα στο ίδιο σημείο και το γεγονός ότι δεν φαγώθηκαν, οφείλεται στο ότι όλα είχαν το ίδιο μήκος», είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο ο ιδρυτής της ομάδας Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων (Animal Rescue and Defence Squad ), Στέλιος Γερονυμάκης.
   Η ομάδα ιδρύθηκε πριν από περίπου εφτά μήνες και αναλαμβάνει περιστατικά απεγκλωβισμών και διασώσεων σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο τα περισσότερα -έως τώρα- τηλεφωνήματα είναι από το νομό Θεσσαλονίκης. Έχουν κληθεί να επέμβουν σ’ ένα σωρό περιπτώσεις που αφορούν από ερπετά και αρπακτικά έως ένα γαϊδουράκι και ένα φυλλοσκόπο, το μικρότερο πτηνό της Ευρώπης. Το τελευταίο εντοπίστηκε τραυματισμένο μετά από χτύπημα σε τζάμι.
Δείτε video από την ομάδα: