Διόδια Ωραιοκάστρου : Ακόμη δεν πήρε ΦΕΚ

Την πληρωμή διοδίων από το σταθμό Ωραιοκάστρου/ Θεσσαλονίκης, γλυτώνουν για λίγες ακόμη ημέρες οι οδηγοί που κινούνται στην Εγνατία Οδό, καθώς ακόμη δεν πήρε ΦΕΚ η σχετική ΚΥΑ κι’ έτσι ο συγκεκριμένος σταθμός δεν τίθεται σε κανονική λειτουργία από σήμερα Δευτέρα, όπως προγραμματιζόταν. Την προηγούμενη Παρασκευή έγινε δοκιμαστική λειτουργία του σταθμού και εάν σήμερα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η ΚΥΑ, ενδεχομένως να λειτουργήσει την Τετάρτη.

Ο συγκεκριμένος σταθμός διοδίων είναι κατασκευασμένος από ενάμισι χρόνο πριν και είχε καθυστερήσει η λειτουργία του, όπως των επίσης δύο κατασκευασμένων σταθμών επί της Εγνατίας Οδού σε Ασπροβάλτα και Στρυμονικό. Ο σταθμός στην Ασπροβάλτα προγραμματίζεται να λειτουργήσει  στις 10 Δεκεμβρίου και στο Στρυμονικό στις  15 Ιανουαρίου 2020.

Για τη λειτουργία σταθμού διοδίων στην περιοχή του Ωραιοκάστρου είχαν υπάρξει αντιδράσεις καθώς υποστηρίχθηκε ότι θα επιβαρύνει την κίνηση προς και από Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, όπως φαίνεται, από τη λειτουργία του σταθμού δεν θα επηρεασθούν τόσο οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου, όσο αυτοί που κινούνται από τα ανατολικά της Θεσσαλονίκης προς τη Σίνδο και τη Βιομηχανική Περιοχή. Η λειτουργία του σταθμού διοδίων ενδέχεται να προκαλέσει αύξηση της κίνησης στην Εσωτερική Περιφερειακή και στον Κόμβο Κ16 της Λαχαναγοράς.

Η ΚΥΑ που υπογράφηκε καθορίζει τις τιμές διέλευσης των οχημάτων ως εξής: Τα ΙΧ αυτοκίνητα θα χρεώνονται με 0,50 ευρώ ανά διέλευση, τα δίκυκλα 0,30 ευρώ, τα οχήματα 2-3 αξόνων, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, και με ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα 1 ευρώ και τέλος, τα οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, 4 και άνω αξόνων, και με ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα θα χρεώνονται με 1,50 ευρώ.