ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ vima : Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για τον 34χρονο αστυνομικό 

 Διαφώνησε ο ανακριτής με την προφυλάκιση

Ο αστυνομικός θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφασίσει για την ποινική του αντιμετώπιση το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.
Σε κατ’ οίκον περιορισμό θα παραμείνει ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον 16χρονο Ρομάκατά τη διάρκεια καταδίωξης, καθώς υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστεί.
Μετά την εξέλιξη αυτή, η απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι ο κατηγορούμενος αστυνομικός παραπέμπεται σε συμβούλιο πλημμελειοδικών.
Σύμφωνα πληροφορίες, ο εισαγγελέας πρότεινε την προφυλάκισή του και ο ανακριτής να αφεθεί ελεύθερος.
Σημειώνεται πως βασική υπερασπιστική γραμμή του 34χρονου ήταν ότι πυροβόλησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν προπορευόμενοι συνάδελφοί του.Σε κατ' οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά - Διαφώνησε ο ανακριτής με την προφυλάκιση
Σε βάρος του κατηγορούμενου αστυνομικού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).