ΔΙΑΒΑΤΑ : Συνελήφθη 37χρονος Ρομά, μέλος εγκληματικής οργάνωσης

Συνελήφθη 37χρονος Ρομά, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που είχε διαπράξει πλήθος διαρρήξεων και κλοπών σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες και Πιερία,  στην περιοχή των Διαβατών.
Ειδικότερα, ο 37χρονος συνελήφθη σε στοχευμένη επιχείρηση σε οικισμό, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή προσωπικού του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της ίδιας Διεύθυνσης, των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Τροχαίας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, καθώς και του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα.
Σε βάρος του συλληφθέντα, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.
Συγκεκριμένα, ο 37χρονος ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, η οποία διέπραξε 64 διαρρήξεις οικιών, 1 διάρρηξη εταιρείας, 18 κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας και 1 ληστεία, σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με λεία που ανέρχεται τουλάχιστον στο συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ.
Επιπλέον, κατά την επιχείρηση ελέγχθησαν 42 άτομα και 26 οχήματα, ενώ συνελήφθη 41χρονος  για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και μία ζυγαριά ακριβείας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.