ΔΙΑΒΑΤΑ : Νέες… εκκλήσεις του δήμου Δέλτα για την δομή στα Διαβατά !

Τις τελευταίες ημέρες  είναι συνεχόμενες οι του δήμου Δέλτα  για την ασφυκτική κατάσταση στη δομή του Στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, στην κοινότητα Διαβατών.

«Η δομή φιλοξενούσε αρχικά 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες και έχει ξεπεράσει τώρα τα 1.400 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλοί είναι αδήλωτοι, αταυτοποίητοι. Όσους συλλέγει η αστυνομία από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, τους φέρνει εδώ και κάποιους παίρνει τμηματικά για να τους ταυτοποιήσει» αναφέρει ο δήμαρχος Δέλτα στο GR Times, Γιάννης Ιωαννίδης εκφράζοντας την ευρύτερη ανησυχία του για τους κατοίκους των Διαβατών.

Δύσκολη η καθημερινότητα των κατοίκων

«Εκτός από το γεγονός ότι οι αταυτοποίητοι δεν έχουν καμία παροχή, ούτε σίτιση… πρέπει να επανέλθει η δομή στην αρχική της κατάσταση. Πολύ συχνά πλέον έχουμε συμπλοκές, προβλήματα μεταξύ των μεταναστών, που είναι διαφόρων εθνικοτήτων. Τις τελευταίες μέρες έχουμε κάνει επανειλημμένες εκκλήσεις. Ευτυχώς η αστυνομία ξεκίνησε περιπολίες» δηλώνει ο ίδιος.
Στην δομή των Διαβατών που βρίσκεται κοντά στις εργατικές κατοικίες, η καθημερινότητα έχει γίνει δύσκολη, αφού οι μετανάστες και οι πρόσφυγες κινούνται κατά δεκάδες. «Κλείνουν στάσεις και λεωφορεία, ο εργατικός κόσμος εδώ δυσκολεύεται να πάει κάθε μέρα στη δουλειά του» καταλήγει ο κ.Ιωαννίδης.
https://www.grtimes.gr