ΔΙΑΒΑΤΑ : Κάθειρξη εννέα ετών σε 23χρονο καθ’ ομολογίαν πατροκτόνο

Σε κάθειρξη εννέα ετών καταδικάστηκε 23χρονος που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι πέρσι τον Μάιο σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τον 46χρονο πατέρα του, την ώρα που εκείνος κοιμόταν, στον οικισμό Ρομά «Αγίας Σοφίας», στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, είχε προηγηθεί – νωρίτερα – καβγάς ανάμεσα σε πατέρα και γιο, με συνέπεια ο δεύτερος να πυροβολήσει τον 46χρονο σχεδόν εξ επαφής στο πίσω μέρος της κεφαλής του, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Από την αποδεικτική διαδικασία προέκυψε ότι οι σχέσεις τους υπήρξαν ανέκαθεν τεταμένες, λόγω της κακοποιητικής συμπεριφοράς που υφίστατο ο δράστης από το θύμα.
Το δικαστήριο τον έκρινε κατά πλειοψηφία (6-1) ένοχο για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ομόφωνα για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αλλά του αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά: αφενός της μετεφηβικής ηλικίας και αφετέρου το ότι ο δράστης οδηγήθηκε στην πράξη του λόγω της προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του παθόντος.
Στην απολογία του ο καθ’ ομολογίαν πατροκτόνος ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, δηλώνοντας μετανιωμένος. «Καλύτερα να ζούσε και να με σκότωνε εκείνος» είπε, ενώ αναφέρθηκε στη διαχρονικά βίαιη συμπεριφορά του πατέρα του, τόσο προς τον ίδιο όσο και προς την οικογένειά του.
Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό του ότι τέλεσε την πράξη εν βρασμώ ψυχικής ορμής και αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής, με αποτέλεσμα ο δράστης να επιστρέψει στις φυλακές.