ΔΙΑΒΑΤΑ : Εκδήλωση για τον καρκίνο του Μαστού στα Διαβατά

Εκδήλωση για τον καρκίνο του Μαστού στα Διαβατά που γέμισε ασφυκτικά το θεατράκι του 2ου δημοτικού σχολείου Διαβατών από κόσμο που παρακολούθησε την εκδήλωση που έγινε υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του δήμου Δέλτα με θέμα «Καρκίνος του Μαστού – Πρόληψη – Θεραπεία».
Στην εκδήλωση που έγινε με τη συνεργασία του Κέντρου Υγείας Διαβατών μίλησε ο χειρούργος- μαστολόγος Σταύρος Ιντσές και η μαία Δήμητρα Κάβουρα. Ο κ Ιντζές ανέλυσε στο κοινό τους τρόπους πρόληψης και διάγνωσης της νόσου τονίζοντας τις δυνατότητες έγκαιρης διάγνωσης με τα νέα τεχνικά μέσα που διαθέτει σήμερα η ιατρική επιστήμη.
«Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί μάστιγα για την κοινωνία μας που χρειάζεται να ενημερώνεται διαρκώς για να μπορέσει να προλάβει την ασθένεια από τα πρώτα συμπτώματα», τόνισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του δήμου Δέλτα, Βούλα Ελευθεριάδου και συμπλήρωσε «Είναι η πρώτη, από μια σειρά εκδηλώσεων που θα κάνουμε σε όλο το δήμο Δέλτα για θέματα υγείας που αφορούν όλους τους δημότες μας προκειμένου να ενημερωθούν όσο τον δυνατόν καλύτερα για τις ασθένειες που μαστίζουν την κοινωνία μας».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και βραβεύτηκε από την Αντιδήμαρχο Βούλα Ελευθεριάδου, ο γιατρός παθολόγος Μηνάς Παπαδόπουλος για τα 60 χρόνια προσφοράς του στην περίθαλψη ασθενών. Ο Μηνάς Παπαδόπουλος εργάστηκε στα Διαβατά και βοήθησε ασθενείς από όλη την Ελλάδα . Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Χρύσα Γεωργιάδου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Μαυρομάτης, η πρόεδρος της κοινότητας Διαβατών Πωλίνα Τσίντου, ο τοπικός σύμβουλος Διαβατών Δημήτρης Μαλλίνης, ο διευθυντής του κέντρου υγείας Διαβατών Ιωάννης Μαντζαρόπουλος,κάτοικοι και φορείς της περιοχής