Διαβατά : Συνελήφθη 50χρονος μέλος μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών

Αστυνομικοί του τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν ένα ακόμα μέλος κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών στην Καλλιθέα Διαβατών. Είχε προηγηθεί στις 7 Δεκεμβρίου η σύλληψη τεσσάρων ατόμων στην Ξάνθη ως μέλη του ίδιου κυκλώματος
Ο συλληφθείς είναι ημεδαπός άντρας 50 ετών και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε ως ρόλο την παραλαβή ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από μέλη του κυκλώματος που διαμένουν στην Αθήνα και τη μεταφορά, απόκρυψη, αποθήκευση και διακίνησή τους στις περιοχές Δενδροποτάμου και Διαβατών Θεσσαλονίκης.
Χτες το μεσημέρι, 9 Δεκεμβρίου σε κατ’ οίκον έρευνα και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο χώρους που χρησιμοποιούσε στην περιοχή Καλλιθέα Διαβατών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 702,6 γραμμάρια ηρωίνης, 432 γραμμάρια κάνναβης, 100 γραμμάρια υγρής μεθαδόνης και ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατείχε από κοινού με άλλα μέλη της συμμορίας. Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του και διαφανείς μεμβράνες πρόσφορες για τη συσκευασία των ναρκωτικών.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, ταυτοποιήθηκαν επίσης και τα στοιχεία αρχηγικού μέλους του κυκλώματος. Πρόκειται για 27χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Ακόμη, βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο του Κ.Ο.Κ. στον συλληφθέντα διότι οδηγούσε όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.