Διαβατά : Συνέλαβαν τον οδηγό φορτηγού που μάλωσε με πρόσφυγες στα Διαβατά !

Σε συλλήψεις έξη ατόμων  προχώρησε η Αστυνομία μετά την ένταση που προκλήθηκε στο χώρο φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.
Περίπου 40 άτομα έκλεισαν χθες τη Συμμαχική Οδό διαμαρτυρόμενοι για την θέρμανση στο camp. Οι υπεύθυνοι του κέντρου φιλοξενίας τους υπέδειξαν να μετακινηθούν σε κοινόχρηστους στεγασμένους χώρους αλλά και πάλι διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν υπήρχε επαρκής θέρμανση.

Ενώ οι πρόσφυγες είχαν κλείσει το δρόμο, ένας οδηγός φορτηγού επιχείρησε να σπάσει τον αποκλεισμό του δρόμου. Κάποιος πέταξε πέτρα στο όχημα, και άλλος του όρμησε με ξύλο και έσπασαν το παρμπρίζ. Ο οδηγός κατέβηκε και ακολούθησε συμπλοκή με πρόσφυγες, στη διάρκεια της οποίας τραυματίσθηκε τόσο εκείνος, όσο και ένας πρόσφυγας. Τότε επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ, που οδήγησαν τους διαμαρτυρόμενους πίσω στο κέντρο φιλοξενίας του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, ενώ έγιναν και προσαγωγές.
Για το περιστατικό συνελήφθησαν, 3 Ιρακινοί, 25 29, 31 ετών, μία γυναίκα επίσης από το Ιράκ 35 ετών και ένας 34χρονος (πρόσφυγας ή… λαθρό από την Τουρκία)! Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για φθορά, παράβαση του νόμου περί όπλων και παρακώλυση συγκοινωνιών.
Συνελήφθη επίσης και ο 26χρονος οδηγός της νταλίκας στον οποίο έκανε μήνυση για σωματική βλάβη ο 34χρονος!