Διαβατά : Στα “κάγκελα¨οι κάτοικοι διαβατών (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιηθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Διαβατά ενάντια στην εγκατάσταση μεταναστών στη δομή φιλοξενίας, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.
Οι κάτοικοι εξέφρασαν  την έντονη ανησυχία τους για το γεγονός ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ατόμων που καταφτάνουν στο πρώην στρατόπεδο και προσθέτουν ότι πρόκειται για μη ταυτοποιημένους μετανάστες, οι οποίοι προκαλούν προβλήματα στην περιοχή, με συνεχείς εντάσεις και παρενοχλήσεις γυναικών.
Το κλίμα στην περιοχή ήταν  τεταμένο. Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων και για τη στάση των ΜΜΕ στο θέμα. «Δεν είμαστε φασίστες όπως μας παρουσιάζετε. Απλά φοβόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας» δηλώνουν.

d w.jpg

“Να παραμείνουν μόνο οι πρόσφυγες πολέμου. Όταν πρωτοήρθαν αυτοί όντως δεν ενοχλούσαν. Να φύγουν τα σαπρόφυτα” αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής
Από την πλερά του, ο δήμαρχος της περιοχής, σημείωσε ότι “τα αιτήματα των κατοίκων είναι δίκαια” και πρόσθεσε ότι πρέπει “να απεγκλωβιστεί ο οικισμός από τους πρόσφυγες”.
Η συγκέντρωση έγινε στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το ΚΥΤ Διαβατών.
Η αστυνομική παρουσία στην περιοχή ήταν  ισχυρή. Διμοιρία των ΜΑΤ βρίσκεται επί τόπου ώστε να αποφευχθεί η κίνηση από και προς το Κέντρο Προσφύγων για την αποτροπή επεισοδίων.
Παρόντες στη συγκέντρωση είναι και οι δυο βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χύτας και Απόστολος Αβδελάς.