Διαβατά : Νέα γραμμή αστικών συγκοινωνιών στη δομή φιλοξενίας προσφύγων

Νέα γραμμή αστικών συγκοινωνιών που θα εξυπηρετεί τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά θα δρομολογήσει ο ΟΑΣΘ το επόμενο διάστημα.

Η γραμμή 55Χ, που έχει ήδη εγκριθεί από τη διοίκηση του οργανισμού, θα ακολουθήσει την διαδρομή Σταυρούπολη – δομή φιλοξενίας Αναγνωστοπούλου – Ν.Σ. Σταθμός.
Η δημιουργία της γραμμής αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων του οικισμού των Διαβατών. Κι αυτό γιατί η μοναδική γραμμή που εξυπηρετεί την περιοχή έχει πολύ μεγαλύτερο φόρτο τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των συνεχών μετακινήσεων όσων φιλοξενούνται στο καμπ των Διαβατών.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Δέλτα,, η γραμμή, για τη λειτουργία της οποίας εκκρεμεί μόνο η έγκριση από τον ΟΣΕΘ, θα λειτουργήσει άμεσα για να μετριαστεί το βάρος που δέχεται η γραμμή 54.

Ενίσχυση της αστυνόμευσης

Εκτός από τη δρομολόγηση της νέας γραμμής, ικανοποιήθηκε ακόμα ένα σημαντικό αίτημα των κατοίκων των Διαβατών.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο, μόλις δέκα ημέρες μετά το αίτημα του δήμου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής, επιλέχθηκαν 30 αστυνομικοί και συγκροτήθηκε η ομάδα της ΟΠΚΕ, που θα έχει αποκλειστική αρμοδιότητα τη φύλαξη του δήμου Δέλτα.