Διαβατά : Καμπάνια αλληλεγγύης για την προστασία των προσφύγων

Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονόικης ξεκινά καμπάνια αλληλεγγύης για την προστασία των προσφύγων που μένουν στις περιοχές της Ξηροκρήνης και των Διαβατών.
Τα μέλη και οι υποστηρικτές της Πρωτοβουλίας συγκεντρώνουν κουβέρτες και υπνόσακους για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρουν:
Η κοινωνία μας ξέρει τι θα πει αλληλεγγύη. Μετά το κύμα αλληλεγγύης του 2015, τώρα είναι ώρα να το θυμηθούμε ξανά. Να το θυμηθούμε, γιατί η αθλιότητα των κυβερνητικών πολιτικών, της Μόριας, των κλειστών στρατοπέδων και των επαναπροωθήσεων προσφύγων, συνεχίζεται, και ενεργοποιεί ένστικτα ανθρωποφαγίας στις τοπικές κοινωνίες. Να το θυμηθούμε, γιατί ενώ η χώρα ετοιμάζεται να ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμούς, κι ενώ εμπλέκεται ήδη στον εμφύλιο της Λιβύης, οι καθωσπρέπει ανθρωποφάγοι στάζουν δηλητήριο για τους ξένους φτωχούς“.
Σημεία Συγκέντρωσης Υλικού:
Micropolis social space for freedom (Βενιζέλου & Βασ. Ηρακλείου 18) / Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη 7,00μμ-10.00μμ
Στέκι Ίσκρα (Αμύντα 2) / Παρασκευή & Σάββατο από τις 8.00μμ
Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο (Βασιλέως Γεωργίου & Μπιζανίου) / Δευτέρα με Παρασκευή 6.00μμ-12.00μμ
Στέκι ΑΠαΝ (Μουδανίων 2, Νεάπολη) / Δευτέρα & Παρασκευή μετά τις 9.00μμ και Τετάρτη 7.00μμ-10.00μμ
Στέκι Η Πόλη Αλλιώς Ενωτική Ανατρεπτική Παρέμβαση στον Δ…. (Νικολάου Παρασκευά 14, Συκιές) / Τρίτη 7.00μμ – 9.00μμ & Σάββατο 11.00πμ-1.00μμ
TAKIM (Κατούνη 25, Άνω Λαδάδικα) / Δευτέρα με Παρασκευή 10.οοπμ-2.00μμ
Η καμπάνια θα συνεχιστεί με παρεμβάσεις που αναδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η αντιπροσφυγική πολιτική ολοκληρωθεί με μεγάλη συναυλία στο κέντρο της πόλης.