Δημ. ΛΑΓΑΔΑ : Πρόγραμμα Erasmus+ του E.K. Λαγκαδά στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας

Το Ε.Κ. Λαγκαδά υλοποίησε το 3ο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ εντός του σχολικού έτους 2022-2023 μέσω του οποίου συνολικά περισσότεροι από 35 μαθητές και 10 εκπαιδευτικοί έχουν ωφεληθεί και ταξίδεψαν σε διάφορα μέρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
📍Το Erasmus+ είναι από τα πιο δημοφιλή και από τα πιο χρήσιμα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ελλάδα φορέας υλοποίησης είναι το ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.). Καλύπτει όλα τα έξοδα της μετακίνησης, διαμονής, διατροφής και κατάρτισης των μαθητών.
📍Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο εκπαιδευτικός Παναγιώτης Γεωργέλλης Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών.
📍Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετείχαν 12 μαθητές και 3 καθηγητές του 1ου Ε.Κ. Λαγκαδά οι οποίοι προέρχονται από τον Τομέα Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού.
📍Οι μαθητές πραγματοποίησαν επίσκεψη 16 ημερών στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, από 20 Μαρτίου έως 4 Απριλίου 2023 και συμμετείχαν στο πρόγραμμα με τίτλο:
«Responding to a climate change: Medical Devices and e-Health Solutions »
📍Υλοποιήθηκαν ημερήσιες πολιτιστικές εκδρομές σε πολλές πόλεις στην ευρύτερη περιοχή της Λισαβόνας όπως τη Σίντρα, τη Φατιμά, τη Ναζαρέ, το Cascais δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τον πολιτισμό της Πορτογαλίας.
📍Έγινε επίσκεψη στην Ελληνική Πρεσβεία στη Λισαβόνα και πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον πρέσβη κ. Βασίλειο Παπαδόπουλο .
📍Η υποστήριξη των νέων τεχνολογιών αλλά και η εξειδίκευση και διερεύνηση δυνατοτήτων και καινοτομιών στο χώρο της Ηλεκτρονικής Υγείας αποτελεί πεδίο ανεξάντλητης δραστηριοποίησης και φυσικά σταθερή αξία στην αγορά εργασίας. Η δυνατότητα που θα δοθεί σε εκπαιδευόμενους αλλά και στους συνοδούς τους να αποκομίσουν γνώσεις και εμπειρίες στο τομέα αυτό, δεν είναι απλώς πολύτιμες αλλά ιδιαίτερα αναγκαίες.
📍Επιπλέον συμμετείχαν σε τεχνικές και επαγγελματικές επισκέψεις σε μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς της Λισαβόνας, επιτυγχάνοντας τη βελτίωση του γνωστικού αντικειμένου, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την διεύρυνση καινοτόμων μεθόδων και καλών πρακτικών μάθησης, την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, την ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων και τη σύνδεση του σχολείου με την αγορά εργασίας.
📍Υλοποιήθηκαν πλήθος πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Λισαβόνα με επισκέψεις σε μουσεία, χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος και σημαντικά αξιοθέατα.
📍Όλοι οι μαθητές θα πιστοποιηθούν με Βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus και με το EUROPASS MOBILLTY, που είναι ένα πιστοποιητικό αναγνωρισμένο σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.