Δημ. ΔΕΛΤΑ : Σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί όλος ο μηχανισμός του Δήμου Δέλτα

Σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί όλος ο μηχανισμός του Δήμου Δέλτα για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που σύμφωνα με την ΕΜΥ πρόκειται να πλήξουν την περιοχή. Μάλιστα πληροφορίες και ενδείξεις κάνουν λόγο για το πιο έντονο κύμα κακοκαιρίας των τελευταίων 20 ετών.
 Ο  Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης συγκάλεσε το μεσημέρι  ευρεία σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου  της Πολιτικής Προστασίας υπό τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Γλώσση, τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας Γιώργο Κυριακίδη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Αξιού Φάνη Αλμπάνη, Οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών Χρύσα Γεωργιάδου Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας Βούλα Ελευθεριάδου, του προέδρους των τοπικών συμβουλίων των εννέα κοινοτήτων , τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρο Σταματάκη και τον πρόεδρο του ΚΠΟΔΔ Χρήστο Ναζλίδη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί προϊστάμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας και της πολιτικής προστασίας Δημήτρης Τσάνταλης, και Αντώνης Παπαδογιάννης.
 Ο Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε την ανάγκη να παραμείνει ανοιχτό όλο το οδικό δίκτυο σε όλες τις κοινότητες καθώς και οι δρόμοι που οδηγούν στα Κέντρα Υγείας Χαλάστρας και Διαβατών,  σε όλα τα σχολεία και στις δημόσιες υπηρεσίες.  Παράλληλα ο  κ Ιωαννίδης ζήτησε να τεθεί όλο το προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών και  των υπηρεσιών καθαριότητας σε επιφυλακή από το Σάββατο και καθ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας προκειμένου να λειτουργήσει προληπτικά στις επιπτώσεις της κακοκαιρίας.
Προτεραιότητα είναι να μείνουν ανοιχτές οι αερογέφυρες σε Μάλγαρα, Διαβατά Καλοχωρι Σινδο και  Χαλάστρα και οι δρόμου που συνδέουν
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που αποφασίστηκε θα γίνει διασπορά των οχημάτων των τεχνικών υπηρεσιών και της υπηρεσίας καθαριότητας σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Δέλτα προκειμένου να μπορούν αν επέμβουν άμεσα όπου χρειαστεί για τη ρήψη αλατιού και τον καθαρισμό του οδικού δικτύου μέσα στις κοινότητες.
Συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας θα διατεθεί όλος ο στόλος των οχημάτων του δήμου Δέλτα που αποτελείται μεταξύ άλλων από 4 jcb, 2 γκρέιντερ, 3 ελκυστήρες,  4 μικρά φορτηγά 4 επί 4 με λεπίδες και μικρές αλατιέρες, τρεις μισθωμένες αλατιέρες και τρία μισθωμένα μεγάλα εκχιονιστικά. Στη διάθεση της πολιτικής προστασίας, έχει τεθεί επίσης ένα jcb και ένα γκρέιντερ της ΔΕΥΑΔΔ.
Παράλληλα έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες ποσότητες αλατιού
Στη Σίνδο στο γήπεδο της Ομόνοιας,
Στη Χαλάστρα στο Μυγδόνιο αθλητικό κέντρο,
Στον υδατόπυργο του Ανατολικού,
Στο γήπεδο των Κυμίνων και  στον υδατόπυργο των Νέων Μαλγάρων,
Στο γήπεδο του Καλοχωρίου
Στο γήπεδο των Διαβατών
Στις εγκαταστάσεις της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών υπάρχουν μεγάλες ποσότητες με αλάτι προκειμένου να εξυπηρετήσουν μεταξύ άλλων  τους δημότες της Νέας Μαγνησίας και της Σίνδου, αντίστοιχα.
 Στην κοινότητα της Βραχιάς μοιράστηκαν ποσότητες με συσκευασμένο αλάτι.
 Σακούλες με συσκευασμένες ποσότητες αλατιού μοιράστηκαν σε όλα τα σχολεία τις δημόσιες υπηρεσίες, στο ΙΚΑ στον ΟΑΕΔ στα δημοτικά κτίρια του δήμου Δέλτα, στις εκκλησίες καθώς σε τράπεζες και ταχυδρομικά ταμιευτήρια.
 O Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Γλώσσης θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων των εννέα κοινοτήτων του Δήμου Δέλτα και με ιδιώτες προκειμένου να συνδράμουν με τα γεωργικά τους μηχανήματα όπου χρειαστεί. Παράλληλα έχει γίνει σχεδιασμός με την αρμόδια διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να παρέμβει με μηχανήματα ώστε να παραμείνει ανοιχτό το εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
Ο Δήμος Δέλτα απευθύνει έκκληση στους δημότες να μην παρκάρουν τα οχήματα τους στις δύο πλευρές του δρόμου, κοντά σε στροφές ή σε κάθετους δρόμους προκειμένου να μην εμποδίζουν τη διέλευση των εκχιονιστικών.
Παράλληλα συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, ειδικότερα τις πρώτες πρωινές και τις  νυχτερινές ώρες.
Οι πολίτες μπορούν να  επικοινωνούν  στο  τηλέφωνο 2310 783 239