ΔΗΜ. ΔΕΛΤΑ – Γ. Ιωαννίδης: “Η προστασία της Υγείας των εργαζομένων σε απόλυτη προτεραιότητα”

Τη συζήτηση μονοπώλησε το θέμα της προμήθειας Μέσων Ατομικής Προστασίας

Συνάντηση με την πρόεδρο εργαζομένων του Δήμο Δέλτα Μαρία Κατούδη και εκπροσώπους του σωματείου είχε ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης παρουσία του γενικού γραμματέα του Δήμου Δημήτρη Τερζίδη για να συζητήσουν τρέχοντα ζητήματα της καθημερινότητας όλων των υπαλλήλων και ειδικότερα της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας.

Τη συζήτηση μονοπώλησε το θέμα της προμήθειας Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) προς τους εργαζόμενους . Ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης διαβεβαίωσε ότι θα εγγραφούν στον Προϋπολογισμό, τα απαραίτητα κονδύλια για την προμήθεια, έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία αποτίμησης των υλικών και καταγράφηκαν όσα δεν χορηγήθηκαν προκειμένου να καταβληθούν σε χρήμα στους δικαιούχους εργαζομένους, με εφάπαξ καταβολές.
Συγκεκριμένα την ερχόμενη Τρίτη 18 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή για να εγκρίνει τα κονδύλια για την καταβολή σε χρήμα των ποσών που αντιστοιχούν στα μέσα ατομικής προστασίας του 2021 και στις ποσότητες γάλακτος μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022.

Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής θα εισαχθούν στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση.

Παράλληλα «τρέχουν» οι διαδικασίες για την επιλογή αναδόχου προμηθευτή για την τα μέσα ατομικής προστασίας του 2022 ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα και να αρχίσει η παράδοση των υλικών πριν το τέλος του χρόνου.
«Η ασφάλεια και η προστασία της υγείας των εργαζομένων είναι απόλυτη προτεραιότητα τόσο δίκη μου όσο και όλης της διοίκησης του Δήμου Δέλτα και προς αυτήν την κατεύθυνση τρέχουμε τις διαδικασίες για να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στην προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας ενώ ήδη έχουν δοθεί εντολές για την καταβολή εφάπαξ ποσών σε όλους τους δικαιούχους που καθυστέρησαν να λάβουν υλικά. Οι όποιες καθυστερήσεις ελέγχονται για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί ωστόσο στην πράξη δεν θα μείνει κανένας εργαζόμενος απροστάτευτος» διαβεβαίωσε ο Γιάννης Ιωαννίδης.
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας από την πλευρά του τόνισε την επίσπευση των διαδικασιών σε συνεργασία με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών για την ολοκλήρωση της καταβολής των χρημάτων.
Την ικανοποίηση της για την έκβαση της συζήτησης εξέφρασε η πρόεδρος των εργαζομένων Μαρία Κατούδη και ζήτησε άμεσα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον καθυστερήσεις για την απόδοση Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους.