ΔΗΜ. ΔΕΛΤΑ : Γιουτίκας και Αμυράς στο δυτικό παράκτιο μέτωπο

Η κοινή τους αγάπη για τη φύση, τις ποδηλατικές διαδρομές και μια σημαντική χρηματοδότηση από το ΥΠΕΝ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποίησαν το πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κ. Γιουτίκας και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Αμυράς, στο δυτικό παράκτιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Γιουτίκας ενημέρωσε τον κ. Αμυρά για την πορεία των εργασιών της δυναμικής παρέμβασης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο τον καθαρισμό, την εξυγίανση και την αποκατάσταση του δυτικού παράκτιου μετώπου. Φυσικά δεν παρέλειψε να τον «ξεναγήσει» στις περιοχές που έχουν ήδη αποκατασταθεί, με τον Υφυπουργό να μην κρύβει τον ενθουσιασμό του για την εντυπωσιακή αλλαγή πριν και μετά. Και να του επισημάνει ότι η μεγάλη αστική ανάπλαση του δυτικού παράκτιου μετώπου έχει μελετηθεί , έχει αδειοδοτηθεί και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια.
Οπότε ο κ. Αμυράς εκτός από τα εύσημα, δεσμεύτηκε και για γενναία χρηματοδότηση από το ΥΠΕΝ, προκειμένου για την ολοκλήρωση μιας από τις τρεις περιπατητικές- ποδηλατικές διαδρομές που σχεδιάζει η ΠΚΜ στην ευρύτερη περιοχή.Αυτή που ξεκινά από τις εκβολές του Γαλλικού ποταμού, διασχίζει ειδυλλιακές λιμνούλες και δασύλλια δίπλα στο ποτάμι για να καταλήξει στο μοναδικό νοσοκομείο άγριων ζώων και πτηνών στη Β. Ελλάδα.«Χέρια δεν έδωσαν», συμφώνησαν όμως την επόμενη φορά που θα επισκεφτούν την περιοχή, να έχουν μαζί … τα ποδήλατά τους!