ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 : “Ο δρόμος… προς την ΔΗΜΑΡΧΙΑ”

Μόνο στο «VIMATHESS” :  “Ο δρόμος… προς την ΔΗΜΑΡΧΙΑ” θα είναι ο τίτλος της στήλης που θα σας κρατάει ενήμερους για τους συνδυασμούς και όλα τα νέα των υποψήφιων δημάρχων της Β Θεσσαλονίκης με ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΣΧΟΛΙΑ και πολλά… ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ !  που θα συνθέτουν το παζλ της  ενημέρωσης…

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Από τον Βαθύλακκο ξεκίνησε η παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων της παράταξής του “Δύναμη Αναγέννησης” ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος και εκ νέου υποψήφιος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.
Ο δήμαρχος Δήμαρχος Χαλκηδόνος Σ. Αναγνωστόπουλος δεν  έχει καταφέρει να κρατήσει συμπαγή τη δημοτική του ομάδα, – που κέρδισε τις τελευταίες εκλογές –  και σίγουρα αυτό θα του «κοστίσει» στις επερχόμενες  δημοτικές εκλογές που θα δώσει για τη νέα μάχη του 2023
Το ρεπορτάζ μας λέει ότι : στο  δήμο Χαλκηδόνος  οι υποψήφιοι δήμαρχοι τρέχουν για να κλείσουν υποψηφίους, καθώς ο χρόνος που απομένει για να έχουν την τελική εικόνα των ψηφοδελτίων τους είναι περιορισμένος…
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ- ΧΩΡΤΙΑΤΗ

Στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη για παράδειγμα έκανε πίσω τελικά ο Κωνσταντίνος Γαβρής, αφήνοντας όσους συμπορεύτηκαν μαζί του να εκτιμήσουν οι ίδιοι πού θα πάνε και τι θα κάνουν. Μαθαίνω πάντως εκεί ότι υπάρχει μια προσπάθεια να δημιουργηθεί την τελευταία στιγμή ένας κεντροαριστερός πόλος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, απέναντι στις τρεις δεδομένες υποψηφιότητες του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, του Πάρη Τσογκαρλίδη 
Εκδήλωση για τη σχολική στέγη και τα θέματα εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε από τη δημοτική παράταξη «Ορμή. Όραμα. Ομάδα» και τον υποψήφιο δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Πάρη Τσογκαρλίδη.
Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Τσογκαρλίδης, επισημαίνοντας ότι «για εμάς στη νέα δημοτική παράταξη ‘Ορμή. Όραμα. Ομάδα’, η σχολική στέγη και τα θέματα εκπαίδευσης είναι απόλυτη προτεραιότητα. Αποτελούν κορυφαίο θέμα στην ατζέντα μας για την επόμενη μέρα του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, αποτελούν όμως ταυτόχρονα και αντικείμενο της πρώτης μεγάλης προεκλογικής, θεματικής εκδήλωσής μας
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

Ένα μόλις μήνα  μετά τη συγκρότηση στον δήμο Θερμαϊκού, του πολυσυλλεκτικού, ενωτικού συνδυασμού «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»,  ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης, παρουσίασε χτες, 124  υποψήφιους  δημοτικούς  και τοπικούς  συμβούλους  του ψηφοδελτίου (ποσοστό 72%), σε ανοιχτή εκδήλωση στην Περαία.
Ο κ. Μαυρομάτης, κατά  τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε ότι χάρη στην άμεση ανταπόκριση και στήριξη των πολιτών, ο συνδυασμός έχει αναπτύξει  δυναμική νίκης σε σύντομο χρονικό  διάστημα και έχει καταφέρει να καταρτίσει ψηφοδέλτιο το οποίο ενώνει τις τοπικές  δυνάμεις.
«Έχουμε  συγκροτήσει  μια ομάδα  δουλειάς, με ανθρώπους που έχουν διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες, αλλά μοιράζονται μια κοινή αγωνία, να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα όλων των πολιτών, να δημιουργήσουμε ανάπτυξη και  νέες θέσεις εργασίας. Με σχέδιο, πρόγραμμα  και ξεκάθαρους στόχους, αξιοποιώντας μέχρι  και το τελευταίο ευρώ» σημείωσε.
Κεντρικά χαρακτηριστικά  του ψηφοδελτίου  του συνδυασμού είναι η απόλυτη ισορροπία στη συμμετοχή  γυναικών και ανδρών, η αντιπροσώπευση  του συνόλου του παραγωγικού, επιχειρηματικού και επαγγελματικού κόσμου της περιοχής, η συνύπαρξη καταξιωμένων μελών  της τοπικής κοινωνίας,  έμπειρων αυτοδιοικητικών, αλλά  και νέων.
ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ :

Στο μεταξύ στον δήμο Λαγκαδά όσο περιμένουμε τις αποφάσεις του Σάββα Αναστασιάδη, που μαθαίνω ότι με μια δήλωση θα ενημερώσει εάν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ή όχι, η Νίκη Ανδρεάδου και ο Γιάννης Αναστασιάδης συνεχίζουν τον αγώνα τους. Η κ. Ανδρεάδου μαζεύει από αυτή την εβδομάδα τα στελέχη της και τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, που ήδη πλησιάζουν τους 200, αν δεν τους έχουν ξεπεράσει κιόλας. Τα αποτρεπτικά τηλεφωνήματα που δέχτηκαν κάποιοι για να αλλάξουν πορεία μαθαίνω ότι έπεσαν στο κενό και δηλώνουν αποφασισμένοι να πορευτούν μαζί της, κάτι που ζυγίζουν και τα επιτελεία των υπολοίπων. Βλέπετε τα κουκιά στην περιοχή είναι μετρημένα, η στελέχωση των ψηφοδελτίων είναι το πιο κρίσιμο κομμάτι κι όποιος δεν έχει κάνει τη σχετική προεργασία τώρα ζει με το άγχος και την αγωνία. Προσπάθειες συσπείρωσης των δικών του υποψηφίων κάνει και ο Γιάννης Αναστασιάδης, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να μην κάνει πίσω ανεξαρτήτως εξελίξεων και ετοιμάζεται μάλιστα να κάνει σχετικές ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα. Το εκπληκτικό με τις υποψηφιότητες στον δήμο Λαγκαδά είναι ότι τόσο οι κ.κ. Ανδρεάδου και Γιάννης Αναστασιάδης όσο και ο Σάββας Αναστασιάδης ως πρόσωπα προέρχονται από τη ΝΔ. Οι δυο πρώτοι πάντως έχουν ήδη στήσει πολυσυλλεκτικά ψηφοδέλτια, αφού έχουν ενσωματώσει πολλά πρόσωπα κι από τα άλλα κόμματα. Είπαμε, οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι βουλευτικές. Μέσα σε όλα αυτά μαθαίνω ότι και ο Κώστας Πετρίδης το έψαξε ή το ψάχνει μήπως την ύστατη ώρα μπορεί να στήσει τη δική του παράταξη και να διεκδικήσει τον δήμο. Μετρήθηκε και σε σχετική δημοσκόπηση, που μάλλον θα τον βοηθήσει στις αποφάσεις του.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ

To ερώτημα «τι θα γίνει στις επόμενες δημοτικές εκλογές στον Δήμο ΔΕΛΤΑ» και πόσα θα είναι τελικά τα ψηφοδέλτια που θα διεκδικήσουν την δημαρχιακή «καρέκλα»… πλανάται σε όλα τα διαμερίσματα του δήμου
Με τον δήμαρχο κ. Γ Ιωαννίδη  να έχει ξεκινήσει στην κατάρτιση νέου ψηφοδελτίου με παλιά και νέα πρόσωπα…
Ωραίοι τύποι, είναι ορισμένοι στο δήμο Δέλτα. Προσέξτε συμπεριφορές. Κατέβηκαν υποψήφιοι στις εκλογές του 2019, διεκδικώντας το δημαρχιακό αξίωμα. Δεν τα κατάφεραν και στην πορεία προσέγγισαν τον δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη και εντάχθηκαν στην πλειοψηφία αναλαμβάνοντας μάλιστα σημαντικές θέσεις ευθύνης οι οποίες, φυσικά, ήταν και έμμισθες. Ως εδώ (ας πούμε) όλα καλά.
Όμως, πριν από μερικούς μήνες ο Ιωαννίδης τους κάλεσε ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Να του πουν δηλαδή, εάν θα συστρατευτούν μαζί του ή εάν θα δοκιμάσουν ξανά την τύχη τους ως υποψήφιοι δήμαρχοι, ή στηρίζοντας ενδεχομένως κάποιον άλλον υποψήφιο.
Αντιθέτως, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους δύο αντιδήμαρχοι, οι οποίοι είναι άγνωστο εάν θα είναι υποψήφιοι σε άλλους συνδυασμούς.
Πρόκειται για την Βούλα Ελευθεριάδου, αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής η οποία είχε εκλεγεί με τον Ιωαννίδη και τον Κώστα Δουσδαμπάνη ο οποίος είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό του τέως δημάρχου Μίμη Φωτόπουλου, μετά αποχώρησε από την παράταξη, εντάχθηκε στην πλειοψηφία καταλαμβάνοντας τη θέση του άμισθου αντιδημάρχου Αθλητισμού.
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

Αλλη μία δημαρχιακή θητεία θα διεκδικήσει ο νυν δημαρχος Διαμαντης  Λιαμάς  , γίνονται διάφορες συζητήσεις τόσο σε επίπεδο παρατάξεων όσο και σε επίπεδο κομμάτων για τη δυνατότητα συγχωνεύσεων, προκειμένου να ισχυροποιηθούν κάποιες υποψηφιότητες…
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Πέτρος Αταμιάν, ξεκινά την ανακοίνωση των υποψήφιων του συνδυασμού “Μαζί για τον τόπο μας” Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου ο συνδυασμός μας «Μαζί για τον τόπο μας» κάνει ένα φιλόδοξο ξεκίνημα!
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ 

Ο δήμαρχος κ. Θόδωρος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2023, βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια διαδοχολογίας που είχαν αρχίσει να εξυφαίνονται.

Μετα το πρώτο μας σχόλιο – ρεπορτάζ  με γενικολογίες στο επόμενο με αποκλειστικά θέματά και πολύ παρασκήνιο από όλες της παρατάξεις

ΟΙ… ΡΕΠΟΡΤΕΡ ( VIMAThess-NEWS)

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΛΕΝΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ …!

ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΟΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΜΑΙΛ :  takalanta@hotmail.gr

ΡΑΔΙΟ : “VIMA RADIO” THESS

233 2020 336  (ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ)

SITE « VIMATHESS-NEWS”

6998600060

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

¨ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

6980022003