ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ εκλογές 2023 : Το ΠΑΣΟΚ στους δήμους της Β Θεσσαλονίκης !

Το αγκάθι της πανσπερμίας των πράσινων στελεχών στους δήμους της Θεσσαλονίκης καλείται να αντιμετωπίσει η Χαριλάου Τρικούπη στον δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές κάλπες.
Ανατολικότερα στον δήμο Θερμαϊκού τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχει ο πρώην δήμαρχος και νυν υποψήφιος Γιάννης Μαυρομάτης με τον συνδυασμό «Νέα Πορεία» ενώ κάποια τάχθηκαν στο πλευρό του Θεόδωρου Τζέκου, επικεφαλής της παράταξης «Συμμετέχω Θερμαϊκός».
Στον δήμο Θέρμης το τοπίο είναι σαφώς πιο ξεκάθαρο, καθώς ο νυν δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος έχει την ευρεία αποδοχή και αναγνώριση. Ο ίδιος μάλιστα διεκδικεί με την παράταξη «Δημοκρατική Ενότητα» να ανανεώσει τη θητεία του στον δημαρχιακό θώκο για 7η φορά, καθώς εκλέγεται από το μακρινό 1998.
Στον δήμο Λαγκαδά στελέχη του κόμματος έχουν μοιραστεί στους συνδυασμούς της Νίκης Ανδρεάδου «Πολίτες με Όραμα» και στον συνδυασμό του πρώην δημάρχου Γιάννη Αναστασιάδη «Νέα Αρχή». Να σημειωθεί ότι στον δήμο Λαγκαδά θα είναι υποψήφιος και ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης, η υποψηφιότητα του οποίου «ανακατεύει την τράπουλα».
Έντονες είναι οι διεργασίες στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη καθώς και εκεί τα πράγματα είναι περίπλοκα αναφορικά με την ανθρωπογεωγραφία των πράσινων στελεχών. Ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης έχει στην ομάδα του πασοκογενή στελέχη ενώ κάποια άλλα βρίσκονται στον συνδυασμό του Πάρη Τσογκαρλίδη «Ορμή. Όραμα. Ομάδα». Την κατάσταση στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη ήρθε να περιπλέξει η απόσυρση του μέχρι πρότινος υποψηφίου δημάρχου Κωνσταντίνου Γαβρή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος ο Νίκος Νυφούδης, σχηματίζοντας ένα ψηφοδέλτιο από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.
Στον δήμο Ωραιοκάστρου ένα κομμάτι βρίσκεται στον συνδυασμό του νυν δημάρχου Παντελή Τσακίρη «Ανθρώπων Έργα» όπως η Χριστίνα Αλίρη, πρώην υποψήφια δήμαρχος. Την ίδια ώρα, στελέχη που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, όπως οι κ.κ Πολυχρονίδης και Τσακαλίδης, επιχειρούν να σχηματίσουν ένα ψηφοδέλτιο.
Στον δήμο Χαλκηδόνος ένας αριθμός στελεχών του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ήδη στη διοίκηση του Αναγνωστόπουλου. Συζητήσεις γίνονται και από τους Μαυρουδή Μητσιούδη για τον σχηματισμό μιας παράταξης Εδώ να θυμίσουμε ότι η γυναίκα του υποψήφιου δημάρχου Χαλκηδόνος  Κώστα Ηλιάδη είναι στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και αυτό τα λέει όλα …
Στη Βόλβη, μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Στοΐτσα, ο οποίος κατέβηκε ως υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Θεσσαλονίκης, δεν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που να μπορεί να σχηματίσει κάποιο ψηφοδέλτιο απέναντι στον νυν δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα. Τα τοπικά στελέχη, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, θα μοιραστούν στους υποψηφίους από τον κεντροδεξιό χώρο
Ο… ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ