ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ Εκλογές 2023 : Τι παίζεται στο Δήμο Χαλκηδόνος… ( ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ )

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

 Μπήκαμε αισίως στη τελευταία χρονιά που ως γνωστον θα έχουμε δημοτικές εκλογές. Το “Vima Thess” κάνει σήμερα μια εκτενή ενημέρωση για το προσκήνιο και το παρασκήνιο στο Δήμο Χαλκηδόνος. Δηλαδή τα πρόσωπα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
ΛΟΥΚΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ :

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Να ξεκινήσουμε με την μοναδική ως τώρα υποψηφιότητα. Είναι αυτή του πρώην αντιδημάρχου Λουκά Ευσταθιάδη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του υπογράφοντα ο κ. Λουκάς Ευσταθιάδης είναι σε συνεχείς συναντήσεις και μέχρι τώρα έχει «κλειδώσει» συμφωνίες με αρκετά στελέχη, τα οποία όπως δείχνουν τα πράγματα θα ενταχθούν στο νέο ψηφοδέλτιο που ετοιμάζει. Αυτό που δεν μας προκαλεί βέβαια έκπληξη για τον κ. Ευσταθιάδη, είναι τα κριτήρια επιλογής με κυρίαρχο σε αυτά – όπως μάθαμε – τη διαφάνεια και την ικανότητα παραγωγής έργου.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ :

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Να περάσουμε στις παρατάξεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Δήμο Χαλκηδόνος. Ξεκινάμε ιεραρχικά από το δήμαρχο. Μια υποψηφιότητα που παρότι πριν 4 χρόνια κέρδισε το Δήμο με φρέσκιες ιδέες και ηθικό πλεονέκτημα, κατάληξε πιο παλιό κι απ΄το ΠΑΛΙΟ !!!
Ενας δήμαρχος που απ΄την αρχή της θητείας του έδειξε ένα άλλο πρόσωπο από αυτό πού έδειξε προεκλογικά και δεν τήρησε πουθενά τις δεσμεύσεις του. “Άχρωμος, αδιάβαστος, είρωνας, αλλαζόνας, ανίκανος, ψεύτης”  Με όλα αυτά δημιούργησε μεγάλες προσωπικές εχθρότητες και προσωπικές ρήξεις.
Όλα…  αυτά δεν τα λέμε εμείς αλλά  σύσσωμα ολη  η αντιπολίτευση… !!!
Την τελευταία χρονιά η εικόνα που παρουσιάζει η παράταξή του χειροτερεύει συνέχεια, αφού έχουμε συνεχόμενες παραιτήσεις στελεχών του από Νομικά Πρόσωπα και απο  καίρια πόστα. Όπως φαίνεται δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να δώσει λύσεις στο Δήμο. Όλο αυτό το διάστημα μας έδειξε ότι διοίκησε ατομικά και έβαλε στο περιθώριο τα νέα στελέχη που τον ακολούθησαν. Είναι ο δήμαρχος που δεν κατάφερε να αξιοποιήσει ούτε ένα νέο στέλεχος της παράταξής του. Δεν κατάφερε να ενώσει αλλά “δίχασε” την παράταξη που τον στήριξε. Απεναντίας προσπάθησε εκ του πονηρού… και «κάτω από το τραπέζι» να κάνει «πολιτική συναλλαγή» με συγκεκριμένη παράταξη που την κατηγορούσε πριν τις εκλογές. Η πράξη του να κάνει αντιδήμαρχο τον μεγαλύτερο προεκλογικό του “πολέμιο”, δείχνει και αδυναμία αλλά και «πολιτική συναλλαγή» (εκτός αν κρύβεται κάτι άλλο από πίσω)  Οι επιλογές που έκανε σε συνεργάτες που δεν έδειξαν έργο, δείχνει πολιτική μιζέρια… και έλλειψη επιλογών … και οραμάτων. ..
Δήμαρχε, επέτρεψε μου να σου πω ότι κάποιοι συνεργάτες σου δεν δικαιολόγησαν τους μισθούς τους…
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΜΙΝΤΣΙΟΥΔΗΣ :

δΗΜΟΣ Χαλκηδόνος - Μ. Μιντσιούδης : " Τελικά ... δεν είστε ούτε για τα πανηγύρια κ Αναγνωστόπουλε … !» - VimaThess-News.gr

Να περάσουμε στην παράταξη του Μαυρουδή Μηντσιούδη. Ήταν αυτή που ψήφισε τον κ. Σαραφίδη να είναι ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στο ΚΕΚ Νεφέλη…!!!
Κατά διαστήματα έκανε σκληρή κριτική στο δήμαρχο και πολλές φορές τα ερωτήματα που έβαζε, δεν τα απάντησε ως όφειλε ο δήμαρχος. Επειδή όμως μιλάμε για εκλογές, ο κ. Μαυρουδής σύμφωνα με πληροφορίες του υπογράφοντα, εχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε έναν αγώνα δρόμου για να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο. Κλείνοντας για τον κ. Μαυρουδή, επειδή εδώ γράφουμε μόνο  αλήθειες, η εικόνα του στην περιφέρεια δεν είναι η καλύτερη δυνατή και προσπαθεί μήπως και αλλάξει το κλίμα…
ΜΗΝΑΣ ΜΗΝΤΖΑΡΙΔΗΣ :

δήμ. Χαλκηδόνος : Η τοποθέτηση του Μηνά Μηντζαρίδη για το ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ / ΒΙΝΤΕΟ - VimaThess-News.gr

Πάμε στον έτερο της αντιπολίτευσης τον κ. Μηνά Μηντζαρίδη. Η παράταξη του παρότι έμεινε με δύο άτομα έδειξε δυναμική στα συμβούλια και πολλές φορές έφερε σε πολύ δύσκολη θέση το δήμαρχο. Για τον κ. Μηντζαρίδη υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό ως προς τη στάση που θα τηρήσει  στις επερχόμενες εκλογές. Δεν είναι ακόμη σίγουρο το τι θα κάνει. Πληροφορίες από το περιβάλλον του λένε ότι βρίσκεται σε επαφές με επώνυμους συνδημότες μας για το σχηματισμό ενός ενιαίου ψηφοδελτίου.
ΠΑΝΟΣ ΜΑΡΚΙΔΗΣ :

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρήται στα στελέχη του ΚΚΕ και ο συνδυασμός φαίνεται ότι θα έχει πάλι επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Μαρκίδη ο οποίος παρουσίασε πολύ καλύτερη εικόνα από όλους τους  συνδυασμούς του ΚΚΕ στο δήμο τα προηγούμενα χρόνια. Κι ο κ. Μαρκίδης έφερε σε πολύ δύσκολη θέση το δήμαρχο με τα επιχηρήματα που έβαζε στις δημοτικές συνεδριάσεις.
ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ :

Κουφάλια:Εγκαίνια Κέντρου Κοινότητας-Κώστας Σαραφίδης ΚΕΚ Νεφέλη

Κλείνοντας αφήσαμε την παράταξη του κ. Σαραφίδη η οποία τελευταία “πελαγοδρομεί”
Έχει συνταχθεί πλήρως με την παράταξη του δημάρχου. Μάλιστα προχθές συνεννοήθηκαν και απείχαν μαζί από το τελευταίο  δημοτικό συμβούλιο. Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Σαραφίδης «έχασε» τη μεγάλη του δύναμη που ακούει στο όνομα ΚΕΚ Νεφέλη με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί πολιτικά και να βρίσκεται τελευταία όπως μαθαίνουμε σε πολύ δύσκολη θέση αφού «πρωτοκλασάτοι» σύμβουλοί του διαφωνούν με τις επιλογές του… Με λίγα λόγια η παράταξή του βρίσκεται « σε αποσύνθεση». Αλλιώς πώς να εξηγήσουμε το γεγονός ότι πρώην σύμβουλος του και βασικός του συνεργάτης συμμετέχει σαν αντιδήμαρχος στη διοίκηση Αναγνωστόπουλου.  Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί μεγάλη «ρωγμή» στην παράταξη Σαραφίδη. Είναι πολύ δύσκολο πλέον τα στελέχη του να τον ακολουθήσουν στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Η ΕΚΠΛΗΞΗ :

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι “πονοκέφαλο” προκαλεί μια νεα  υποψηφιότητα  από τα Κουφάλια –  για τον υπογράφοντα θεωρείται σίγουρη … –  Οι  πληροφορίες μας λένε οτι   κινείται δυναμικά εν όψη των επερχόμενων δημοτικών εκλογών και – όπως μαθαίνουμε –  η  εν λόγο υποψηφιότητα  συζητείται  έντονα σε όλα τα πολιτικά στέκια του δήμου μας …