ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ εκλογές 2023 : Προσπάθειες για τη συγκρότηση μιας νέας δημοτικής παράταξης στον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη

Προσπάθειες για τη συγκρότηση μιας νέας δημοτικής παράταξης που θα εκφράζει τον κεντροαριστερό χώρο πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, δύο μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.
Τις προσπάθειες αυτές ξεκίνησαν στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που είναι στον δήμο προκειμένου να συγκροτηθεί ένας συνδυασμός με τη στήριξη και των δύο κομμάτων για να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές. Μάλιστα, προτάθηκε ήδη να είναι επικεφαλής αυτού του σχήματος ο Νίκος Νυφούδης, ένα πρόσωπο γνώριμο στον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, ο οποίος ήταν υποψήφιος δήμαρχος το 2010 και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου (2000-2003).
Σύμφωνα με πληροφορίες αν και ο κ. Νυφούδης δεν είχε σκοπό να κατέβει στις δημοτικές εκλογές, είναι ανοιχτός σε αυτό το ενδεχόμενο καθώς ποτέ δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για τον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη. Με δεδομένο ότι ο χρόνος πιέζει αφού έως τις 31 Αυγούστου πρέπει να έχουν κατατεθεί τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών, ο κ. Νυφούδης φέρεται να  απάντησε ότι είναι θετικός αρκεί να υπάρχουν τα άτομα που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό και θα συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητές εκλογές. Εντός της επόμενης εβδομάδας, μετά τον Δεκαπενταύγουστο, θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για το εάν τελικά θα συγκροτηθεί το νέο σχήμα.
 
Ουσιαστικά έως σήμερα υποψήφιοι για τον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη είναι ο νυν δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος διεκδικεί μια έβδομη θητεία και ζητά καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή, ο Πάρης Τσογκαρλίδης, δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος, ο οποίος κατέρχεται στις εκλογές με τον συνδυασμό «Ορμή, Όραμα, Ομάδα» και ο Οδυσσέας Τζαμάλ Μαάιτα εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Σημειώνεται τέλος ότι απέσυρε την υποψηφιότητά του για τον δημαρχιακό θώκο ο Κωνσταντίνος Γαβρής, που προέρχονταν από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.