ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ : Κάλεσμα στους πολίτες να να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους

Ο δήμος Ωραιοκάστρου, σε εφαρμογή του ευνοϊκού νόμου, απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στην ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς τους ΟΤΑ παρατείνεται έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2019, κατόπιν σχετικής απόφασης του υπουργού Εσωτερικών.
Πλέον, έπειτα από την παράταση που δόθηκε, σε καθεστώς ρύθμισης μπορούν να υπαχθούν οι οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα οι οποίες έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως και τις 29 Νοεμβρίου 2019.
Ο δήμος Ωραιοκάστρου, σε εφαρμογή του ευνοϊκού νόμου, απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες που έχουν οικονομικές εκκρεμότητες να προσέλθουν στο δημαρχείο προς ενημέρωση και τακτοποίηση τυχόν οφειλών τους.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο ταμείο του δήμου Ωραιοκάστρου (ισόγειο δημαρχείου, τηλ. 2313 304033 και 2313 304022).

Σε έως και 100 δόσεις

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα προβλέπει η ρύθμιση, ανάλογα με τον αριθμό δόσεων που θα επιλέξει κάθε πολίτης για την αποπληρωμή των οφειλών του, θα λαμβάνει και κάποιο ποσοστό απαλλαγής από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα που τυχόν έχουν επιβληθεί.

Ειδικότερα, οι οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2019 μπορούν -κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη προς την αρμόδια για την είσπραξή τους υπηρεσία του οικείου δήμου ή του νομικού προσώπου αυτού- να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους ως εξής:

>> Αν γίνει εξόφληση εφάπαξ, προβλέπεται απαλλαγή κατά ποσοστό 100%.
>> Αν γίνει εξόφληση σε δύο έως 24 δόσεις, προβλέπεται απαλλαγή κατά 80%.
>> Αν γίνει εξόφληση σε 25 έως 48 δόσεις, προβλέπεται απαλλαγή κατά 70%.
>> Αν γίνει εξόφληση σε 49 έως 72 δόσεις, προβλέπεται απαλλαγή κατά 60%.
>> Αν γίνει εξόφληση σε 73 έως 100 δόσεις, προβλέπεται απαλλαγή κατά 50%.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/d-oreokastrou-kalesma-stous-polites-na-taktopiisoun-tis-ofiles