ΔΗΜΟΣ Χαλκηδόνος : Δημότης – online

 

Μια ματιά σε όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους.
Να ξεκινήσουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε δια περιφοράς την περασμένη Τρίτη. Μπάχαλο όπως σας είχαμε πει. Δεν είναι μόνο ότι ο πρόεδρος δεν είχε στείλει την εισήγηση για το θέμα. Είναι ότι το θέμα αφορούσε την προηγούμενη σχολική χρονιά. Αναγκάστηκαν να το μαζέψουν την τελευταία στιγμή και να το επαναφέρουν. Και να φανταστείτε ότι η συνεδρίαση είχε μόνο ένα – μοναδικό θέμα. Έλεος.
  Για τη Πέμπτη τώρα 16 Ιουλίου, έχει μπει συνεδρίαση ΔΣ με κλειστές τις πόρτες για το κοινό. Τα πιο σοβαρά θέματα είναι η 4η Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος, η υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για προμήθεια απορριμματοφόρων ανακύκλωσης και ο προσδιορισμός αποζημίωσης των Δημοτικών Συμβούλων για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις. Πιο σημαντική από ότι φαίνεται θα είναι η συζήτηση και οι τοποθετήσεις προ ημερησίας.
Πάμε στη ξεφτίλα με το καλώδιο από το φυλάκιο στο βοηθητικό γήπεδο Κουφαλίων. Διαπιστώσαμε ακόμη μια φορά, τι αίσχος κατάσταση επικρατεί στο Δήμο μας. Απ΄ότι πληροφορηθήκαμε, κάποιος που είχε κλειδιά, πριν 3 χρόνια ξεκλείδωσε την πόρτα και μπήκε σαν νοικοκύρης εκεί.  Με την άνεσή του τράβηξε παράνομη γραμμή από τον πίνακα, τρύπησε τον τοίχο, πέρασε το καλώδιο, τσιμέντωσε τον τοίχο απέξω για να μην φαίνεται, έσκαψε το χώμα και πέρασε υπόγεια το καλώδιο με αλέτρι τρακτέρ για εκατοντάδες μέτρα. Μετά κλείδωσε την πόρτα, έφυγε σαν νοικοκύρης και κράτησε τα κλειδιά για να μην μπορεί να μπει κανένας άλλος στο φυλάκιο και δει την παρανομία.
Αλλά και όταν τις προάλλες κυκλοφόρησε στην πιάτσα ότι υπάρχει καταγγελία και η παρανομία θα αποκαλυφθεί, πήγε και έκανε δεύτερο ατόπημα. Ξεκλείδωσε το φυλάκιο, μπήκε πάλι με την άνεσή του, έβγαλε το καλώδιο από τον πίνακα, το έκοψε και το αφαίρεσε εσωτερικά για να μην φαίνεται η σύνδεση και στόκαρε βιαστικά την τρύπα στον τοίχο. Μετά κλείδωσε, κράτησε πάλι τα κλειδιά και έφυγε με την ησυχία του, αποξηλώνοντας το καλώδιο με τρακτέρ στη μεγαλύτερη διαδρομή του.
Το λάθος του όμως απ΄ότι μάθαμε, είναι ότι δεν ξεχαρβάλωσε το καλώδιο από το χώμα αμέσως μετά το σπιτάκι, ο μπούφος.  Γι΄αυτό το βρήκε ο κ. Ευσταθιάδης.
Πάντως στη στήλη έφτασε έγκυρη πληροφόρηση για συγκεκριμένα ονόματα. Για κάποιους χτυπάει ήδη η καμπάνα. Δεν είμαστε όμως εμείς αυτοί που θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα και θα τρέχουν στα δικαστήρια. Αυτή είναι δουλειά του Δήμου που πρέπει άμεσα να διαπιστώσει ποιοι τον έκλεβαν. Ποιος είχε κλειδιά να μπαινοβγαίνει εκεί. Είναι υπάλληλος;  Το έκανε μόνος του ή πήρε την εντολή από κάποιον ανώτερο; Αν δεν το κάνει ο Δήμος και αδιαφορήσει, τότε να πάμε κι εμείς που μένουμε δίπλα σε δημοτικό χώρο και να τραβήξουμε αύριο ένα καλώδιο για να ηλεκτροδοτήσουμε τζάμπα το σπίτι μας. Εις υγείαν των κορόιδων δηλαδή.
 Πάντως η  Ασφάλεια Χαλκηδόνας απ΄ότι μαθαίνουμε το έχει πάρει πολύ σοβαρά το ζήτημα και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις με ονόματα και διευθύνσεις.
 Τώρα, έχουμε έγκυρη πληροφόρηση για το εκλογοδικείο μεταξύ Σαραφίδη – Ευσταθιάδη. Τα νέα λένε ότι ο Κώστας ανέφερε στο Εκλογοδικείο ότι παραιτήθηκε κανονικά προεκλογικά ως όφειλε από Διευθύνων Σύμβουλος, δίνοντας την παραίτησή του γραπτά στο ΚΕΚ. Κατόπιν μετεκλογικά,  το ΔΣ του ΚΕΚ τον ξαναπήρε στη θέση του για καινούργια θητεία. Άρα, ισχυρίζεται, κατά το χρονικό διάστημα των εκλογών δεν ήταν Διευθύνων Σύμβουλος.
Η πλευρά Ευσταθιάδη αναφέρει ότι σύμφωνα με το νόμο που ίσχυε στις εκλογές του Μαϊου 2019 και όχι όπως αυτός άλλαξε μετεκλογικά τον Δεκέμβριο 2019, η παραίτηση του Κώστα δεν είχε νόμιμη  ισχύ. Κι αυτό γιατί δεν έπρεπε να δοθεί στο ΚΕΚ αλλά στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, στον αρμόδιο δικαστή για τις δημοτικές εκλογές, όπως όριζε τότε ο νόμος. Και επίσης ότι η θητεία του Κώστα δεν διακόπηκε ποτέ, αφού το ΔΣ του ΚΕΚ στην απόφασή του τον Ιούνιο του 2019, δεν του κάνει ανανέωση αλλά αναφέρει ότι του δίνει παράταση θητείας.
Το συμπέρασμα είναι ότι ο ένας λέει ότι : «Αφού έδωσα την παραίτησή μου στο ΚΕΚ, άρα παραιτήθηκα και δεν ήμουν Διευθύνων Σύμβουλος στις εκλογές. Μετά τις εκλογές με ξαναπήρανε». Ο άλλος λέει : «Όχι, σύμφωνα με το νόμο  δεν παραιτήθηκες ποτέ γιατί δεν έδωσες την παραίτησή σου στα Δικαστήρια όπως όφειλες αλλά στο ΚΕΚ. Και δεν σε ξαναπήρανε, αλλά παρέτειναν την θητεία σου γιατί ακριβώς δεν είχες παραιτηθεί ποτέ». Εμείς δεν παίρνουμε τη θέση κανενός και δεν κατηγορούμε κανέναν και για τίποτε. Απλά μεταφέρουμε ενημέρωση για ένα δημόσιο θέμα. Θα περιμένουμε λίγο καιρό για να δούμε τι θα αποφασίσει το Εκλογοδικείο.
Και μέσα σε όλα να κι ο πρώην δήμαρχος, ο Γιάννης Τσουκνιδάς. Εμφανίστηκε με ανακοίνωσή του για τις παιδικές χαρές. Αυτό που ακούγεται πάντως είναι ότι η εμφάνιση αυτή του κ. Τσουκνιδά μόνο τυχαία δεν ήταν. Από εδώ και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, θα τοποθετείται συχνά. Γιατί η πληροφόρηση λέει ότι στόχος του είναι ένας : να επανέρθει στη δημοσιότητα και στο δημαρχιακό θώκο, αφού βλέπει ότι ο Αναγνωστόπουλος είναι πανεύκολος αντίπαλος. Τον έχει για ένα φύσημα και ότι δεν θα βγάλει ούτε την τετραετία. Πιθανά πιστεύει ότι θα είναι αυτός ο οποίος θα συσπειρώσει τα Κουφάλια και θα πάρει κι ένα σημαντικό κομμάτι από τα άλλα χωριά, κερδίζοντας άνετα τις επόμενες εκλογές. Εγώ ένα έχω να πω πάντως διαβάζοντας όσα λέει ο πρώην δήμαρχος. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Δήμαρχε Γιάννη Τσουκνιδά με την πολιτική επιλογή που έκανες στο θέμα των παιδικών χαρών, έμειναν δυστυχώς ολόκληρα χωριά χωρίς μία παιδική χαρά και οι μανάδες και τα παιδιά να ψάχνουν που να πάνε για να παίξουν.
Κουβέντα από το Δήμαρχο κ. Αναγνωστόπουλο ως τώρα για τις απευθείας αναθέσεις που έχει κάνει και ειδικά για την ανάθεση αυτή για τις χωματουργικές εργασίες στα χαντάκια των δρόμων Προχώματος ως Ακροποτάμου. Ούτε μία ανακοίνωση για να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να φέρει την εταιρεία ΔΙΟΝ από την Ευκαρπία για την ανάθεση των 25.000 € και να μην επιλέξει κάποιον από τους τοπικούς επαγγελματίες του Δήμου μας. Πάντως μαθαίνω ότι κάποιοι παρακολουθούν την ανάθεση και θα ζητήσουν ακριβέστατο λογαριασμό για τις εργασίες και το κόστος τους.
Έχουμε ενημέρωση ότι για φέτος δεν προβλέπονται να γίνουν πανηγύρια σε κανένα χωριό του Δήμου λόγω covid 19. Στο Δήμο περιμένουν από μέρα σε μέρα την διαταγή από την κυβέρνηση. Οπότε όσοι και όσες ετοιμάζετε εκδηλώσεις για εφέτος, προσέξτε γιατί απ΄ότι δείχνουν τα πράγματα δεν θα γίνουν.
Πολλά παράπονα για τα αδέσποτα επαναλαμβάνω. Ειδικά στα ποντιοχώρια του Δήμου μας. Γίνονται επιθέσεις οι οποίες δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα. Δήμαρχε και αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε πότε θα γίνει αυτό το διαδημοτικό καταφύγιο. Θα περάσουν χρόνια μέχρι τότε. Καμιά λύση για το τώρα έχετε για τον κόσμο; Ή πάλι θα μας πείτε «και τι το λέτε σε εμάς» ;
Μαθαίνω ότι κάποιοι παλιοί διοικούντες έχουν χάσει τον ύπνο τους για τα πρόστιμα που θα επιβληθούν για την τοποθέτηση κερκίδων στο γήπεδο Κουφαλίων. Οψόμεθα.
Τέλος, η κριτική που είχαμε υποσχεθεί για σήμερα  αποτιμώντας τη μέχρι τώρα πορεία και το έως τώρα έργο των Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Γενικού Γραμματέα, Προέδρων Κοινοτήτων μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα.
ΥΓ κα Κωστοπούλου ο κόσμος εξακολουθεί να ρωτάει γιατί δεν απαντάτε για την απευθείας ανάθεση στο μεγάλο φαρμακείο του Αγίου Αθανασίου των υλικών για τον covid 19 στα σχολεία; Γιατί δεν ζητήσατε προσφορές και από τους άλλους φαρμακοποιούς;
Αυτά για σήμερα. Καλή δροσιά να έχετε φίλοι και φίλες.

Δημότης – online