δΗΜΟΣ Χαλκηδόνος : Ένας δήμος ,ένα “μαγαζι” μια παρέα …

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

(επίκαιρο άρθρο)

-Βαδίζοντας στις επόμενες δημοτικές εκλογές, μετά τις δηλώσεις των ενδιαφερομένων υποψήφιων δημάρχων, διαφαίνεται καθαρά πλέον ότι αυτός ο τόπος μάλλον δεν μπορεί να απαγκιστρωθεί ούτε από το παρελθόν του, ούτε από αυτήν την μεγάλη παρέα “πολιτικάντηδων” που επί δεκαετίες είχαν κάνει ¨μαγαζί¨ των προσωπικών τους επιδιώξεων και φιλοδοξιών τους τους πρώην καποδιστριακούς δήμους Α.Αθανασίου, Χαλκηδόνας, Κουφαλίων και φυσικά και τον μετέπειτα καλικρατικό ενωμένο δήμο Χαλκηδόνος .
Μια παρέα που τη μια τετραετία είναι ¨εχθροί¨ και την άλλη ¨φίλοι¨ και ¨συνεργάτες¨. Που την μία είναι αντίπαλοι και την άλλοι συμπορευτές. Ένα συνονθύλευμα ¨παλιών¨ και ¨νέων¨ αυτοδιοικητικών τύπων που ζούνε τις ζωές τους με τετραετίες και ενώνονται κάθε φορά με συμφωνίες φανερές ή τις περισσότερες φορές κρυφές, με μοναδικό σκοπό τη διατήρηση της “καρέκλας” και της εξουσίας….
Τα τελευταία 20 χρόνια τα πρόσωπα που απασχολούν τον δήμο Χαλκηδόνος στο δημόσιο διάλογο προεκλογικά είναι τα ίδια. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Αναγνωστόπουλος ο οποίος όμως με την μετριότητα του μετά από τρία χρόνια δημαρχίας απώλεσε το πολιτικό αφήγημα του τοπικισμού και της ανανέωσης. Αποδείχθηκε όχι απλά μέτριος αλλά ένας πολύ κακός στα καθήκοντά του και σχεδόν ανύπαρκτος στην κοινωνία δήμαρχος. Σήμερα, για να μπορέσει να σώσει το πολιτικό του μέλλον μαντέψτε;
Μπήκε ή έστω προσπαθεί να μπει και αυτός στην ¨παρέα¨ των ¨σοφών¨ και μόνιμων υποψηφίων δημάρχων και αντιδημάρχων..
-Το χειρότερο βέβαια είναι ότι καίγοντας το χαρτί του εαυτού του – και κατ’ επέκταση ότι αντιπροσώπευε για τους πολίτες η προεκλογική του στρατηγική και ο προεκλογικός του λόγος – έφερε δυναμικά και πάλι στην επιφάνεια τους εκπροσώπους αυτής της μεγάλης παρέας των “δεινόσαυρων” δίνοντάς τους ένα τεράστιο πολιτικό επιχείρημα: Δοκιμάσατε τον ¨νέο¨ , ¨τον εκτός έδρας¨ δήμαρχο και είδατε τα αποτελέσματα…Εμείς όμως σας τα λέγαμε και αποδεικνύεται πως εμείς είμαστε η εμπειρία η σταθερότητα , η μοναδική λύση γι΄αυτόν τον τόπο….
Εγκλωβισμένοι λοιπόν ως κοινωνία και ως πολίτες στα ίδια και στα ίδια και αν δεν αλλάξουμε πολιτική συμπεριφορά είναι πολύ πιθανό και την επόμενη τετραετία να μη συζητάμε για το τι έγινε στο δήμο μας αλλά για το τι δεν έγινε.
Φυσικά για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα υπάρχουν και υποψηφιότητες που προσπαθούν να σπάσουν αυτή την παρέα των τζαμπατζήδων.
Του κου Μηντζαρίδη που όπως και να το κάνουμε, για όποιον παρακολούθησε τα δημοτικά δρώμενα, έκανε την πιο εμπεριστατωμένη, σκληρή αλλά και εποικοδομητική αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο και αποτελεί ένα πρόσωπο με καθαρή αύρα και σοβαρό πολιτικό λόγο.
Του κου Λουκά Ευσταθιάδη ως νέου προσώπου που εδώ και χρόνια τα έχει ¨βάλει¨ με εκπροσώπους της παρέας ασκώντας παράλληλα οξύτατη και σκληρή αντιπολίτευση στον
δήμαρχο κο Αναγνωστόπουλο που σημειωτέον μέχρι να εκλεγεί τον είχε ¨δεξί¨ του χέρι και μόλις εκλέχτηκε τον πέταξε κλωτσώντας τον με το ¨δεξί¨ του πόδι (βλέπε κο Βασίλη Μπίκο)
-Του κου Παναγιώτη Μαρκίδη που παρόλη την αυστηρή κομματική του ταυτότητα επέδειξε σοβαρότητα και υπευθυνότητα στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.
Ακόμη μια πιθανή υποψηφιότητα από ότι ακούγεται τελευταία του πάντα καυστικού κου Βαρδουκελη, που για πολλούς λόγους μπορεί να φανεί καταλυτική στα κοινά του τόπου….
Αν και πολύ νωρίς, είναι ξεκάθαρο πως λύσεις για την επόμενη μέρα του δήμου μας υπάρχουν, και μακάρι να υπάρξουν και άλλες.
Λύσεις που ξεφεύγουν από τα όρια των παγωμένων αιώνιων εραστών της διοίκησης αυτού του ταλαιπωρημένου δήμου που με αυτά και αυτά έχει καταντήσει ουραγός στην ανάπτυξη μεταξύ όλων των δήμων όχι μόνο της δυτικής Θεσσαλονίκης αλλά πιθανόν και όλης της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας.
Η απόφαση είναι των πολιτών…
Κάθε αποτέλεσμα άλλωστε φέρει την υπογραφή τους δηλαδή τη ψήφο τους.
Ας ελπίσουμε πως αυτή την φορά το κριτήριο δεν θα είναι ούτε το κομματικό, ούτε το τοπικιστικό, ούτε το συμφεροντολογικό…αλλά να ξεφύγουμε επιτέλους από τον βάλτο των “τυχοδιωκτών” και των ματαιόδοξων ¨λίγων¨…