ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΩΝΑΣ : Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της γέφυρας της Ελεούσας από την Περιφέρεια

Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της γέφυρας της Ελεούσας στον Δήμο Χαλκηδόνας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 και για συνολικό χρονικό διάστημα επτά μηνών.
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκηδόνας και την Τροχαία, υλοποιούν μια κομβική παρέμβαση για την περιοχή της Ελεούσας, αλλά και για την εξυπηρέτηση όλων των διερχόμενων και των πολιτών της Χαλκηδόνας, με την αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης στην περιοχή. Η συντήρηση και αποκατάσταση της γέφυρας Μπέλεϋ αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και παρά την παλαιότητά της, η αξία της για την περιοχή είναι σημαντική. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανταποκρίθηκε και υλοποιεί από την ερχόμενη Δευτέρα μια ριζική παρέμβαση, ώστε πριν το τέλος του έτους να λυθεί ένα πολυετές πρόβλημα. Με την ολοκλήρωση των εργασιών αναβαθμίζεται η ασφάλεια της γέφυρας για τους διερχόμενους και θα μπορούν να διέλθουν και αστικά λεωφορεία, τα οποία μέχρι σήμερα λόγω βάρους δεν μπορούσαν να περάσουν από τη γέφυρα, με αποτέλεσμα τον συγκοινωνιακό αποκλεισμό της Ελεούσας».
Στο πλαίσιο του έργου, θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της μεταλλικής γέφυρας τύπου Μπέλεϋ στην Ελεούσα, με αποκλεισμό της γέφυρας από την ερχόμενη Δευτέρα και για 210 μέρες. Η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τον οικισμό της Ελεούσας θα διεξάγεται από παρακαμπτήρια διαδρομή μέσω των Κουφαλίων.
Ήδη σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνας, γίνονται οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας, που θα ισχύσουν σε όλη τη διάρκεια των εργασιών.