ΔΗΜ. ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ: Μνημόνιο συνεργασίας για την αναβίωση βιωματικού εκπαιδευτικού ελαιώνα

Στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου Γέφυρας υπεγράφη σήμερα το μνημόνιο συνεργασίας για την αναβίωση βιωματικού εκπαιδευτικού ελαιώνα μεταξύ του Γυμνασίου Γέφυρας, του Δήμου Χαλκηδόνος, του Ελληνικού Γεωργικού Συνεταιρισμού (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ), του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, του μη κερδοσκοπικού σωματείου “ΟΜΦΑΛΟΣ” και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου.
Να σημειωθεί ότι στο Γυμνάσιο ανήκει ένας ελαιώνας που γειτνιάζει με το κτίριο του σχολείου, έκτασης 7 περίπου στρεμμάτων με περίπου 200 ελαιόδενδρα. Στόχος και όραμα των στελεχών του σχολείου είναι η αναβίωση του ελαιώνα και η ένταξή του σε περιβαλλοντικό σχολικό πρόγραμμα ενώ σκοπός του μνημονίου είναι η υλοποίηση ερευνητικών- αναπτυξιακών δράσεων και η ανάληψη και προώθηση κοινών δράσεων όλων των φορέων που συμμετέχουν.
Κατά την υπογραφή του μνημονίου ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος “είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σε ένα σχολείο του Δήμου μας αναπτύσσεται αυτή η εξαιρετική πρωτοβουλία και θα ήθελα να συγχαρώ τον Σύλλογο Διδασκόντων, την Διευθύντρια του Σχολείου, Κ. Χάνδρου αλλά και τους μαθητές”. “Για μένα το σχολείο δεν έχει μόνο το νόημα της αυστηρής εκπαιδευτικής διαδικασίας. Το σχολείο πρέπει να αναπτύσσει και διαφορετικές πρωτοβουλίες και να διαπλάθει χαρακτήρες. Νομίζω ότι αυτό είναι το μεγάλο όφελος που μπορούν να αποκομίσουν τα παιδιά μας”, είπε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα στηρίξει με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Διαμαντής Διαμαντής και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γέφυρας, Στέργιος Αποστόλου.